21 Απρ 2024 15:30

Εαρινές Πασχαλινές θρησκευτικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Αγία Τριάδα Ροπωτού την Τρίτη Ημέρα του Πάσχα

Παρουσιάστηκαν τα χορευτικά του Πολιτιστικού  Συλλόγου Ροπωτού  που χόρεψαν πασχαλινούς χορούς του τόπου μας.

Με την τέλεση της θείας λειτουργίας στο Εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος Ροπωτού από τον Πρεσβύτερο Πατέρα Γεώργιο Ρίνη, το πρωί της Τρίτης  Ημέρας του Πάσχα, άρχισαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις παρουσία αρκετών πιστών, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη, του Δημάρχου Πύλης  κ. Κων/νου Μαράβα, του Αντιδημάρχου κ. Άρη Τζάνη, των δημοτικών Συμβούλων κ. Λαμπρινής Οικονόμου, κ. Κων/νου Κρούπη, του Προέδρου της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Γεωργίου Ρομπιέ, κ. Νίκου Τόλια.

Χαιρετισμό έκανε ο Νέος Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ροπωτού κ. Κων/νος Βελώνης, ευχόμενος Χρόνια Πολλά  στους παρευρισκόμενους  τονίζοντας σαν νέο Δ.Σ.  θα συνεχίσουμε την Πολιτιστική δραστηριότητα για την ανάδειξη της Τοπικής μας παράδοσης αλλά και την Πολιτιστική κληρονομιά της Πατρίδας μας.

Χαιρετισμό έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ευχόμενος  και αυτός με την σειρά του Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη, τονίζοντας σαν Π.Ε.  κάνουμε ότι μπορούμε σε συνεργασία με τον  Δήμος Πύλης για να βοηθήσουμε το  Ροπωτό  στην δύσκολη  καμπή που βρίσκεται.

Στον σύντομο χαιρετισμό του και ο Δήμαρχος Πύλης ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά ,Χριστός Ανέστη, επισημαίνοντας ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να αποκαταστήσουμε τους πληγέντες  με τις Υπηρεσίες του Δήμου, για γρήγορα αποτελέσματα.

Ακολούθησε το προσκύνημα της Εικόνας στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας  και εν συνεχεία ο κόσμος χόρεψε πασχαλινούς τοπικούς  χορούς , και η εκδήλωση έκλεισε με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου χορεύοντας παραδοσιακούς κυρίως Πασχαλινούς του τόπου μας υπό τον συντονισμό της χοροδιδασκάλισσας κ. Μαίρης Γιαννακάκου.

Τέλος έγινε η περιφορά της Εικόνας σε όλο το Χωριό.