06 Δεκ 2023 09:50

Η Τελετή Θεμελίωσης Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας της Πύλης

Από τον Υπουργό Ενέργειας Κων/νο Σκρέκα-τον Δήμαρχο Πύλης Κων/νο Μαράβα

Και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ντίνο Μπάρδα

Ένα έργο πνοής για την αναβάθμιση της Πύλης πήρε τον δρόμο του αφού την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 11.00 πραγματοποιήθηκε η Τελετή έναρξης των εργασιών , Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας της Πύλης με τον καθιερωμένο Αγιασμό από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλης Δημήτριο Κατσαρό, παρουσία αρκετού κόσμου και δημοτικών Συμβούλων.

Ακολούθησε η σύντομη ομιλία του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα καλωσόρισε τον Υπουργό κ Σκρέκα και τον ευχαρίστησε για την μεγάλη συμβολή του για το έργο της Ανάπλασης της Πλατείας της Πύλης, όπως και για τα άλλα έργα τον Βιολογικό Καθαρισμό και το δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στην Πύλη, τον ποδηλατόδρομο, καθώς και την ανάπλαση της παρόχθιας κοίτης του Πορταικού ποταμού και την αναβάθμιση της αισθητικής στην είσοδο της Ελάτης.

Όλα τα παραπάνω έργα που είναι προγραμματισμένα από τον δήμο Πύλης και χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Ενέργειας, θα αλλάξουν την όλη την όψη της Πύλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στην συνέχεια ο κ. Σκρέκας στην ομιλία του ανέφερε τα εξής.. έχουμε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Πύλης και την Περιφέρεια Θες/λίας και δρομολογούμε μία σειρά έργων στην Πύλη , ούτως ώστε να παραδώσουμε μια πόλη βιώσιμη και λειτουργική που θα φέρουν την Πύλη στο σήμερα, που θα γίνει πόλος έλξης αρκετών τουριστών.

Συνεχίζοντας ο κ. Σκρέκας δημιουργούμε τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στην Πύλη συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης του Υπουργείου Ενέργειας στοχεύοντας στην σωστή διαχείριση των λυμάτων προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον.

Επίσης δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στην Δ. Αρχή και στις Τεχνικές Υπηρεσίες για την προσπάθεια που κατέβαλλαν, στο δύσκολο έργο της εκπόνησης μελετών για όλα αυτά τα έργα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του Εντεταλμένου Συμβούλου για το Περιβάλλον της Περιφέρειας Θες/λίας κ. Ντίνου Μπάρδα, τονίζοντας ότι όλοι μαζί Περιφέρεια, Δήμος και Κυβέρνηση συνεργαζόμαστε για τα παραπάνω έργα για το συμφέρον του πολίτη.

Το Έργο της Ανάπλασης της Πλατείας της Πύλης έχει προϋπολογισμό 1.163.664,40 Ευρώ πλέον με ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Ανάδοχος είναι η «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΘ, ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ κ ΣΙΑ Ο.Ε.-ΑΘ.ΣΟΥΛΕΜΕΤΣΗΣ κ ΣΙΑ Ο.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Ο συγκεκριμένος χώρος Ανάπλασης αντιστοιχεί σε επιφάνεια με εμβαδόν 4.545,00 τ.μ. και όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Σύμφωνα με την Δ.Α. «πρόκειται για ένα χώρο με έντονη συμβολικότητα και βαρύνουσας σημασίας, λόγω της γειτνίασής του με το Δημαρχείο- χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο χώρος ανάπλασης είναι εγγεγραμμένος στην συλλογική συνείδηση των κατοίκων του οικισμού ως «πλατεία Δημαρχείου»- και τις δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο αυτού καθώς και λόγω του ότι βρίσκεται στον άξονα της Νέας Εθνικής Οδού Τρικάλων Άρτας.

Μετά το τέλος της τελετής ο Δήμαρχος έδωσε στον Υπουργό κ. Σκρέκα Τιμητική Πλακέτα που απεικόνιζε την Μακέτα της πλατείας της Πύλης στο τελείωμα της κατασκευής της.

Να σημειώσουμε ότι πριν την τελετή θεμελίωσης της πλατείας ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας υποδέχτηκε τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κων/νο Σκρέκα στο Δημαρχείο Πύλης, όπου στην αίθουσα του Δ.Σ. ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Υπουργό και έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις για τα έργα καθώς και σχετικές ερωτήσεις από τους παρόντες Δημοσιογράφους ,(όπως Φράγμα Μεσοχώρας κ .λ. π.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ