Σύσκεψη στον Δήμο Πύλης για την εξέλιξη του Υδροηλεκτρικού έργου ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ

Σημαντική σύσκεψη έγινε στο Δημαρχείο Πύλης, σήμερα 05/01/2018, μεταξύ του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα, των Αντιδημάρχων και των Διευθυντών- υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Δήμου, με ταυτόχρονη παρουσία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παπαδόπουλου Αθανασίου και Χρήστου Σιμορέλη όπως επίσης και των μελών της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων.
Κύριο θέμα συζήτησης η ανάλυση των ενεργειών που έγιναν ή πρέπει να γίνουν για την εξέλιξη του Υδροηλεκτρικού έργου ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι μέχρι τώρα έγινε, λέγοντας «…….Σαν Δήμος εγκρίναμε την πρώτη συμπληρωματική μελέτη με μελετητικό Γραφείο για την τροποποίηση και την ολοκλήρωση του ΣΧΟΟΑΠ Πινδέων.
Εγκρίναμε πίστωση για την πληρωμή αυτού.
Ήρθαμε σε επαφή με την διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να συντονίσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας με τις αντίστοιχες δικές τους.
Συνεργαζόμαστε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και τονίσαμε την ανάγκη νέου θεσμικού πλαισίου για τις αποζημιώσεις των πληττομένων κατοίκων…….».
Αποφασίστηκαν οι από κοινού δράσεις για την συνέχεια με σκοπό την πίεση των εμπλεκομένων παραγόντων, Υπουργείων – ΔΕΗ κ.λ.π..

 

 


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ