25 Μάι 2024 13:46

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”

Ερώτηση 1η

Η προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής από τότε που ανέλαβε είναι να δημιουργήσει ένα νέο Δήμο, χωρίς αδικίες και ανισότητες.

Ένα Δήμο που να τολμά, να μελετά, να προγραμματίζει

Η διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και η ορθολογιστική αξιοποίηση των πόρων του. Θέλουμε την πολιτική να κινείται στο φως. Γιατί, η διαφάνεια , η διάκριση και η υποψία κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και δημιουργούν κλίμα ισοπεδωτικής αντίληψης όταν ασκούν εξουσία. Το είδαμε -δυστυχώς- σε πολλές περιπτώσεις .

 

Η οργάνωση με τις πιο σύγχρονες μεθόδους των υπηρεσιών του Δήμου, η αναβάθμιση των υπαρχόντων Νομικών Προσώπων του Δήμου και η άμεση ίδρυση νέων, προκειμένου η ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών να γίνεται με καθορισμένες προδιαγραφές στο συντομότερο δυνατό χρόνο και με το χαμηλότερο κόστος.

 

Ο Πολιτισμός, και ο Τουρισμός να ενισχύσουν την ταυτότητα του Δήμου μας.

 

Η συμμετοχή του Πολίτη σε όλα τα πολιτικά και διοικητικά επίπεδα. Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες κάθε φορά σε σωστές κατευθύνσεις και στόχους , με σκοπό να αξιοποιήσουμε όλοι μαζί τις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και επικοινωνίας για το καλό του τόπου και των κατοίκων.

 

Η σύνταξη μελετών έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι ενόψει Δ΄ Κ.Π.Σ.

 

Ερώτηση 2η

Η ανάδειξη και αξιοποίηση του Πορταϊκού ποταμού, των θρησκευτικών μνημείων, έργα οδοποιϊας, σύνδεση με όμορους Δήμους, βιολογικός καθαρισμός, τουριστικές υποδομές, η δημιουργία υποδομών αγροτουρισμού, η δυναμική προβολή όλων αυτών, εγγυάται πιστεύουμε ασφαλές ΜΕΛΛΟΝ στα παιδιά, στους νέους, στον τόπο μας. Η πολιτική στην Τ.Α. παράγει ελπίδα και προσδοκία. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει, πως η επιτυχία ή αποτυχία όλων των πολιτικών στην Τ.Α στο τέλος, αξιολογείται με κριτήριο την ευημερία των επόμενων γενιών.

Για να γίνει η ΠΥΛΗ πόλη που σταματάς και όχι η πόλη που προσπερνάς όπως είναι σήμερα.

 

Πιστεύουμε στην ελεύθερη συνεργασία μεταξύ των όμορων Δήμων (Αιθίκων- Γόμφων-Πιαλείων- Πινδαίων-Μουζακίου-Αργιθέας) στα πλαίσια της διαδημοτικής συνεργασίας. Πρέπει και επιβάλλεται να συνεργαστούμε, εάν θέλουμε να σταθούμε με αξιώσεις στη νέα σκληρή και ανταγωνιστική πραγματικότητα. Πρέπει να συμπορευτούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που δεν έγιναν και ανήκουν στο κομμάτι της Δυτικής Θεσσαλίας.

Ερώτηση 3η

Η δράση ξεκίνησε αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας. Πήραμε ομόφωνη απόφαση για το εφ' άπαξ επίδομα 2.000 ευρώ με τη γέννηση του τέταρτου παιδιού και πλέον και 1.000 ευρώ για τους τρίτεκνους.

Εφαρμόσαμε 7ήμερα διακοπών στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, συνεχίζουμε με 12ήμερες διακοπές στους νέους ηλικίας 7-16 ετών και όλα αυτά πάντα με ανοιχτό αριθμό ατόμων και το κυριότερο με δημοτικές δαπάνες.

Προχώρησε η απογραφή αστέγων του Δήμου και σύντομα πιστεύουμε θα έχουμε τελειώσει και με το θέμα οικοπέδου για την ανέγερση 20 εργατικών κατοικιών.

Ψυχαγωγικές εκδρομές συλλόγων, Κ.Α.Π.Η. Ανταμώματα πολιτιστικού περιεχόμενου κ.λ.π.

 

Ερώτηση 4η

Απόλυτα θα μπορούσα να πω. Η σχέση μας με την αντιπολίτευση είναι ισότιμη χωρίς αγκυλώσεις και προκαταλήψεις. Η αντιπολίτευση στο σύνολό της διαθέτει έμπειρα άτομα στην Τ.Α και η στάση της θεωρώ ότι είναι αξιοπρόσεκτη.

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ Δ. ΚΟΥΦΟΓΑΖΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΗΣ