29 Φεβ 2024 01:38

Συνέντευξη Δημάρχου στην Εφημερίδα “Γλάβας”

Πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας να πληροφορηθείτε για τις απόψεις μου και τους σχεδιασμούς μου για την πενταετία που έχουμε μπροστά μας.
Επίσης να σας τονίσω ότι θα είμαι κοντά σας για ότι χρειαστείτε, πάντα μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.
Από την πρώτη στιγμή που κατεβήκαμε ζητώντας την ψήφο των δημοτών μας είχαμε υποσχεθεί ότι θα βαδίσουμε με διαφάνεια, με νομιμότητα και περηφάνεια.
Θα κοιτάμε στα μάτια τους συμπολίτες μας και θα τους λέμε πάντα την αλήθεια.

Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω τα εξής:
Οι πολιτικοί μας στόχοι προφανώς έχουν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει στον Δήμο. Ξέρετε πόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χάσει σε έσοδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης από την κεντρική επιχορήγηση.
Στο μυαλό μας η πρώτη σκέψη είναι να είμαστε παρόντες –όσο παραπάνω γίνεται –  στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Και για τους κατοίκους του πεδινού όγκου και για αυτούς που μένουν στον ορεινό όγκο.
Η καθαριότητα, οι ανοιχτοί δρόμοι, ο φωτισμός είναι στις πρώτες προτεραιότητες.
Και αυτά σε συνεργασία των Προέδρων και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων κάθε Τοπικής Κοινότητας με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.
Θα κάνουμε πράξη την απόδοση στον Πρόεδρο κάθε Τοπικής Κοινότητας ενός ποσού χρημάτων κάθε έτος, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων, έτσι ώστε άμεσα οι ίδιοι οι Πρόεδροι να επιλύουν προβλήματα που παρουσιάζονται.

 

Θέλω να σας πω εδώ ότι  δ υ σ τ υ χ ώ ς  αναλάβαμε Ταμείο χωρίς χρήματα.


Στο χρονικό διάστημα των  μηνών που πέρασαν από την ημέρα που αναλάβαμε κάναμε τα εξής βήματα:
Οργανώσαμε την Υπηρεσία Εσόδων, κομβικό κομμάτι του Δήμου, η οποία υπολειτουργούσε.
Προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα οικονομικά επ΄ ωφελεία των δημοτών μας.
Οργανώσαμε το Γραφείο Κίνησης ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος τόσο των οχημάτων όσο και των καυσίμων, πράγμα που ήδη γίνεται.
Μεταφέραμε τα Γραφεία που λειτουργούσαν στα Τρίκαλα, ως κομμάτι του Δήμου Πύλης σε χώρο μέσα στην Αντιπεριφέρεια Τρικάλων, εξοικονομώντας έτσι ετησίως ποσό 8.000 Ευρώ περίπου.
Σας γνωρίζω εδώ ότι ήδη υπάρχει εξώδικο από τον ιδιοκτήτη διότι είναι απλήρωτος σε ενοίκια τέσσερα χρόνια.
Μπήκαμε στην διαδικασία μηχανογράφησης όλων των στοιχείων του Δήμου, ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει καθαρή εικόνα όλων των δεδομένων του Δήμου για να μπορούν να λαμβάνονται καθαρές και αξιόπιστες αποφάσεις.


Βέβαια υπάρχουν και θα γίνουν προσπάθειες για έργα πνοής μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα – ΕΣΠΑ κ.λ.π.
Είμαστε θετικοί στην λειτουργία του Φράγματος Μεσοχώρας ως υδροηλεκτρικό έργο, γεγονός που θα αποφέρει έσοδα υπέρ των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών.

Θα είμαστε κοντά στους κατοίκους των πέραν της Μεσοχώρας χωριών και το χειμώνα – βοηθώντας τους λίγους μόνιμους κατοίκους- και το καλοκαίρι εξυπηρετώντας και τους επισκέπτες μας.
Θα είμαστε κοντά στο Αρματολικό, στον Αετό, στην Κορυφή, στην Νεράϊδα, στην Λαφίνα και στο Παχτούρι.

Ειδικώτερα σχέδια για την Νεράϊδα αποτελούν το Τεχνικό Πρόγραμμα που έχουν καταθέσει οι Τοπικοί Πρόεδροι με τους Τοπικούς Συμβούλους, έτσι ώστε βήμα – βήμα να φτάσουμε σε επιθυμητά θετικά αποτελέσματα.


Σας ευχαριστώ πολύ.