20 Ιούλ 2024 21:35

Συνεδρίασε στην Πύλη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης.

 Συνεδρίασε στην Πύλη σήμερα στις 03 Δεκεμβρίου 2014, στις 10 το πρωϊ, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου.
Πιο αναλυτικά  εξετάστηκαν θέματα σχετικά με:  τον συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε επίπεδο Δήμου σε δράσεις πολιτικής προστασίας,

–    τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του Δήμου σχετικά με το θέμα και
–    τον συντονισμό δράσεων πολιτικής προστασίας των λοιπών φορέων ( ΕΛ. ΑΣ. – Π.Σ.).

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους τόνισε, την αμέριστη συνδρομή του
Δήμου σε ότι χρειάζεται στην εξέλιξη φυσικών φαινομένων με σκοπό την προστασία των ανθρώπων και των περιουσιών τους, με άξονα πάντα την πρόληψη.
Την συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με την διάθεση του προσωπικού του Δήμου και των μηχανημάτων που απαιτούνται.

Την ενεργοποίηση του συνόλου των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και των Εθελοντικών Οργανώσεων.

Ο Αντιδήμαρχος Πύλης κ. Βύρων Κατσίβελος – αρμόδιος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης γνώρισε στο όργανο ότι: «Έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες κινήσεις. Τα μηχανήματα του Δήμου έχουν μπει σε σειρά, τα JCB, τα φορτηγά. Έχουμε προμηθευτεί αλυσίδες, ελαστικά, αλάτι. Μέριμνα δική μας είναι να υπάρχει ελεύθερο οδικό δίκτυο για τους δημότες μας και για τους επισκέπτες μας».

Στην συνέχεια εξέθεσαν τις σκέψεις τους, την εμπειρία τους και τις προτάσεις τους όλοι οι συμμετέχοντες.

Παρόντες στην Συνεδρίαση ήταν:
Ο Διοικητής της Π.Υ. Τρικάλων κ. Σπανός, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Πύλης κ. Καραϊσκος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης κ. Παπαδογιάννης, ο Διευθυντής ΓΕΑ κ. Λεωνίδας Πανάγος- Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ), ο Προϊστάμενος της ΔΕΔΔΗΕ Τρικάλων κ. Ζάχος Ηλίας, ο Δασάρχης Ν. Τρικάλων κ. Κολοκούρας Χρήστος, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Μοράκης, ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Βενιζέλος Μιχαήλ, οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων α) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ κ.κ. Ξάνθη Σοφία & Σακοράφας Μιχαήλ β) ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ κ.κ. Σκύφτας Βασίλειος και Κόντος Απόστολος γ) ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΛΗΣ κ. Σχορτσιανίτης Αλέξανδρος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύλης κ.κ. Τόλιας Νικόλαος, Κρούπης Κων/νος, Ζιάκας Σταύρος και ο Πρόεδρος της ΚΟΙΔΕΚΑΠ και μέλος του Σ.Τ.Ο.  κ. Νάκος Χρήστος.

 

[cycloneslider id=”politikis-prostasias”]