19 Μάι 2024 10:57

Συνάντηση στον Δήμο Πύλης με θέμα “το Συντονισμό και την Εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου”.

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης συνεδρίασε σήμερα, στις 12-12-2018, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην έδρα του Δήμου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Πύλης κου Κων/νου Μαράβα, με θέμα το Συντονισμό και την Εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου στα πλαίσια της αντιμετώπισης των προβλημάτων, τα οποία πιθανόν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε εκτενώς το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων κατά την χειμερινή περίοδο, καθώς και των ενεργειών για την πρόληψη των κινδύνων από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων στο Δήμο Πύλης.

Ο Δήμαρχος Πύλης κος Κων/νος Μαράβας υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Τοπικές Κοινότητες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα για συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου και σε αυτήν την χειμερινή περίοδο να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δ/ντής ΓΕΑ/ΣΜΥ, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Τρικάλων, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης, ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Τρικάλων, ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Πύλης, ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Τρικάλων, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης – Πολιτισμού, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας- Περιβάλλοντος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και άλλοι εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων.