29 Φεβ 2024 00:24

“Συνάντηση για θέματα υγείας στο Δήμο Πύλης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου”

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Κουφογάζος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας Ιωάννης Κουτσονάσιος, ο Συντονιστής Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πύλης (ΚΥΠ) Μιχαήλ Βενιζέλος και από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων όπου είναι έδρες περιφερικών ιατρείων που ανήκουν στο Δήμο Πύλης οι: Βασίλης Χαμψάς (Ελάτης), Στέφανος Μέκιας (Νεραϊδοχωρίου), Αθανάσιος Λιούτας (Φήκης), Αικατερίνη Γκούθα (Μουριάς), Γεώργιος Χονδρός (Μεσοχώρας), Στυλιανός Κούτσικος (Μοσχοφύτου).

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: η συνεργασία του Δήμου, του ΚΥΠ και των τοπικών παραγόντων  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων  της περιοχής και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, οι κτηριακές υποδομές των ιατρείων καθώς και  το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συζητήθηκε  επίσης το  πρόβλημα που υπάρχει  σε κάποιες τοπικές κοινότητες όπου για μερικά χρονικά διαστήματα δεν υπηρετεί αγροτικός ιατρός, προσπαθεί όμως  το ΚΥΠ με μετακινήσεις ιατρών να το λύσει μέχρι να καλυφθούν τα κενά από το Υπουργείο Υγείας.

Η συνεργασία του Δήμου Πύλης και του ΚΥΠ είναι σίγουρο ότι αποβαίνει  προς όφελος των δημοτών. Το ΚΥΠ είναι σίγουρο ότι  απολαμβάνει της εμπιστοσύνης  των δημοτών  και ως Δήμος οφείλουμε να συγχαρούμε το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για τον καθημερινό αγώνα που δίνει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Ο  Δήμος Πύλης θα ζητήσει συνάντηση – συνεργασία το επόμενο διάστημα με τη διοίκηση του Γ.Ν. Τρικάλων και είναι σίγουρο ότι η δημοτική αρχή Πύλης  θα στηρίξει με κάθε τρόπο την υγειονομική μονάδα της έδρας του Δήμου καθώς και τα περιφερικά ιατρεία.