13 Ιούλ 2024 02:25

Σε παρουσίαση βιβλίου για τη Φιλύρα ο Δήμαρχος Πύλης

Σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός αυτού του καλοκαιριού για τη Φιλύρα, εξελίχτηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Φιλυριωτών Γενεαλογίες» το βράδυ της Πέμπτης 17 Αυγούστου, παρουσία του Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα.

Για το βιβλίο που συνέγραψαν ο Αθανάσιος Μπρέντας και η Μαρία Σπύρου – Θέου μίλησαν ο Γιαννακόπουλος Ηλίας εκπαιδευτικός – συγγραφέας, ο Παπαβασιλείου Δημήτριος εκπαιδευτικός – ερευνητής – συγγραφέας και η Παπαχαρίση Φωτεινή εκπαιδευτικός.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύλης εξήρε την πρωτοβουλία των δύο συγγραφέων, στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι η γνώση της καταγωγής μας και επισήμανε τη συμβολή των προγόνων μας στη διαφύλαξη και μεταφορά των ηθών και εθίμων μας από γενιά σε γενιά.

Βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στο σύλλογο ο Πλαστήρας Αθανάσιος εκπαιδευτικός και ο Παπαχαρίσης Κωνσταντίνος πρώην Πρόεδρος του συλλόγου.

Η επιτυχημένη εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Φιλυριωτών Τρικάλων με έδρα την Αθήνα ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα.

Πέραν του Δημάρχου Πύλης, παραβρέθηκαν, η Πρόεδρος της Τ. Κ. Βαμπούλα Ευαγγελία, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Παπαγεωργίου Θωμάς (Μάκης) και συνεργάτες του Κώστα Μαράβα.

Λίγη ώρα αργότερα ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας και συνεργάτες του έδωσαν το παρόν και στη Μεσοχώρα, για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση με τίτλο «το πιπέρι» που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στην πλατεία του χωριού.