07 Δεκ 2023 05:06

“Πρόσκοποι από Κέρκυρα στο Δήμο Πύλης”

tn_proskopoi sto dhmo pylhsΑπό 26 έως 29 Δεκεμβρίου, τριάντα πρόσκοποι από Κέρκυρα και ειδικότερα  η ομάδα ναυτοπροσκόπων και η κοινότητα ανιχνευτών, βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλης, στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος δραστηριοτήτων  τους.

Οι πρόσκοποι, ηλικίας 11-17 ετών και οι βαθμοφόροι ενήλικες συνοδοί τους, διαμένουν στο Γυμνάσιο Φήκης.

Τους φιλοξενούμενους υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πύλης Ιωάννης Κουτσονάσιος, ο δημοτικός σύμβουλος Κων/νος Δούλαλας,  ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φήκης Αθανάσιος Λιούτας, ο αντιπρόεδρος και γραμματέας του Εκπολιτιστικού-Μορφωτικού συλλόγου Φήκης Πλιάτσικας Νικόλαος και Πλιάτσικας Άγγελος αντίστοιχα. Έγινε ανταλλαγή δώρων από τις δυο πλευρές.

Κατά την παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή της Πύλης θα επισκεφθούν, την έδρα του Δήμου, τον ορεινό όγκο της Πύλης καθώς και τη Δ.Ε. Πιαλείων.

Ο κ. Κουτσονάσιος αφού καλωσόρισε τους προσκόπους και τους συνοδούς τους, ευχήθηκε χρόνια πολλά,  καλή διαμονή και δήλωσε ότι: «Είναι τιμή για την περιοχή μας να φιλοξενούμε προσκόπους οι οποίοι προσφέρουν κοινωφελές έργο. Στο κλειστό πια  Γυμνάσιο  Φήκης, έστω και για λίγες μέρες θα αντηχήσουν και πάλι χαρούμενες φωνές παιδιών. Ο Καλλικρατικός Δήμος Πύλης είναι ένας Δήμος με ιστορία, πολιτισμό και απέραντο φυσικό κάλλος. Σας ζητούμε να γίνετε  οι καλοί πρεσβευτές για την περιοχή μας  όταν με το καλό επιστρέψετε στην όμορφη Κέρκυρα».