02 Μαρ 2024 08:50

“Πρόσκληση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Τρικάλων σε ομιλία”

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Τρικάλων σας προσκαλεί σε Ομιλία με θέμα:

«Κατάθλιψη και Άγχος στην καθημερινή Ζωή»Πρώτα Σημάδια και Διαχείριση που θα διεξαχθεί την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 στο Δημαρχείο της Φήκης και ώρα 11:30 π.μ.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας παρέχει υπηρεσίες σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά που αντιμετωπίζουν περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Οι υπηρεσίες παρέχονται από ειδικούς επιστήμονες με τις ακόλουθες ειδικότητες:

-Ψυχίατροι

-Παιδοψυχίατρος

-Ψυχολόγοι

-Κοινωνικοί Λειτουργοί

-Νοσηλεύτρια

Στην Κινητή Μονάδα μπορούν επίσης να απευθύνονται φορείς, ομάδες επαγγελματιών, σχολεία κ.λ.π., που επιθυμούν  να συνεργαστούν μαζί της για να αναπτύξουν δράσεις προαγωγής της ψυχικής υγείας και πρόληψης των ψυχικών διαταραχών.

Η Κινητή Μονάδα παρέχει:

  • Πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία των ψυχικών διαταραχών.
  • Παρακολούθηση και φροντίδα των ανθρώπων με διαταραχές της ψυχικής υγείας.
  • Συμβουλευτική σε άτομα, οικογένειες και ομάδες για θέματα ψυχικής υγείας.
  • Ψυχοκοινωνική μέριμνα (ψυχολογική υποστήριξη, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κοινωνική επανένταξη) και φροντίδα των ατόμων και των συγγενών τους.
  • Προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα ψυχικής υγείας.
  • Δραστηριότητες καταπολέμησης του αποκλεισμού των προκαταλήψεων και των διακρίσεων που συνήθως συνοδεύουν την ψυχική διαταραχή.

H Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας λειτουργεί επίσης Κέντρο Ημέρας για ενηλίκους στην οδό Καλαμπάκας 28.

Με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνώντας στο 24310 73385 ή απευθυνόμενοι στα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού, καθώς και στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Όλες οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας παρέχονται δωρεάν.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Ν. Τρικάλων χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου.