16 Απρ 2024 14:46

“Προσκυνηματική Εκδρομή από το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα”

tn_panagia xeniaΤο περασμένο Σάββατο διοργανώθηκε με μεγάλη συμμετοχή ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στο μοναστήρι της Παναγίας  Κάτω Ξενιάς του Αλμυρού Βόλου. Αναχώρηση από την πλατεία του χωριού μας με το λεωφορείο γεμάτο μέλη αλλά και φίλους του Συλλόγου από χωριά του Δήμου μας (Δροσερό, Πηγή,Φήκη, Παραπόταμος) και από τα Τρίκαλα.

Πρώτη στάση όπου και εκεί ήταν ο προορισμός μας το Μοναστήρι της Παναγίας Ξενιάς. Να σημειώσουμε ότι είναι κτισμένο σε ύψος 370 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η προσωπική ιστορία πολλών χριστιανών από τη γύρω περιοχή ή και από μακριά θα μπορούσε να αποτελέσει αδιάψευστο μάρτυρα  για την προστασία που πλουσιοπάρωχα δίνει η Παναγία μας σε αυτόν που την επικαλείται με πόνο ψυχής και πίστη μεγάλη.

Έτσι η Μονή καθημερινά έχει επισκέπτες – πιστούς απ΄όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Δε θα μπορούσαμε να λείπουμε και έμείς Αυτές τις Άγιες Μέρες που έρχονται να προσκυνήσουμε, ν ανάψουμε ένα κεράκι και να προσευχηθούμε ο καθένας ξεχωριστά. Εκεί οι μοναχές μας μίλησαν για την ιστορία του μοναστηριού μας κέρασαν και με την Παναγία κοντά μας πήραμε το δρόμο για την επόμενη στάση όπου ήταν η παραλία του Βόλου ευνοούμενοι την ηλιόλουστη μέρα για μια βόλτα και για το μεσημεριανό μας φαγητό.

Έτσι με την καρδιά μας και την ψυχή μας γαλήνια και κοιτώντας το απέραντο του Παγασητικού κόλπου γευματίσαμε και παρέες παρέες μετά απολαύσαμε τον απογευματινό μας καφέ. Η επιστροφή σύντομη αλλά και ήρεμη. Επιστρέφοντας στο χωριό μας περιμένοντας έτσι όλοι το Άγιο Πάσχα με υγεία και αγάπη.

Επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου μας “Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ” τη δεύτερη μέρα του Πάσχα όπου πραγματοποιήτε για 5η συνεχή χρονιά μετά τη θεία λειτουργία το πρωί με χορευτικά, κόκκινα αυγά και πολύ κέφι. Να σημειώσουμε ότι συστάθηκε και μια μικρή χορωδία από γυναίκες μέλη του Συλλόγου όπου ήδη γίνονται πρόβες  για να ψάλουν τα Εγκώμια τη Μεγάλη Παρασκευή στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Αγιος Βησσαρίωνας.

 

Για το Σύλλογο

Η Γραμματέας

Μαρία Τζάνη