19 Ιούν 2024 00:01

“Πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό Εργαστήριο στην Πύλη με θέμα: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ”

tn_epistimoniko ergastirio iiiΞεκίνησε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου το επιστημονικό εργαστήρι στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πύλης στην έδρα του Δήμου με θέμα: «Η ερευνητική βιοϊατρική ως ατομικά ελεγχόμενη διέξοδος από την οικονομική κρίση μέσω μετεκπαίδευσης, ειδίκευσης, διεθνοποίησης και καινοτομίας».
 
Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Διοργανωτές του εργαστηρίου είναι τα Πανεπιστήμια του Μίνστερ και της Πάτρας σε συνεργασία με το Δήμο Πύλης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοκαρυάς.

Στην έναρξη του επιστημονικού εργαστηρίου εισαγωγικές προσφωνήσεις πραγματοποίησαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Λάζαρος Σταυραντώνης εκ μέρους του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Αλεξίου, ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος και ο Καθηγητής του Παν/μιου Μίνστερ Σόλων Θάνος.

Την πρώτη μέρα ήταν προγραμματισμένες διαλέξεις από καθηγητές Παν/μιου του Μίνστερ και της Πάτρας. Τη δεύτερη μέρα έγιναν προσωπικές συναντήσεις με υποψηφίους φοιτητές και μαθητές και ανοικτή συζήτηση – προοπτικές για τους νέους επιστήμονες.

Οι διαλέξεις ήταν  γενικού χαρακτήρα και κατανοητές για το κοινό, ώστε να λάβει μέρος όποιος ενδιαφέρεται.

H Δημοτική αρχή Πύλης από την αρχή της θητείας της έχει διοργανώσει με επιτυχία ιατρικά συνέδρια με διακεκριμένους επιστήμονες, πανελλήνιες συναντήσεις ιατρικού περιεχομένου, καθώς και ιατρικές ομιλίες και διενέργεια βασικών εξετάσεων τόσο στην Πύλη αλλά και  σε τοπικές κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας αλλά και με το σώμα εθελοντών του τομέα υγείας του Δήμου.

Το επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένες και άλλες παρεμβάσεις στον τομέα υγείας οι οποίες θα αποβούν προς όφελος των δημοτών του Δήμου Πύλης.