28 Φεβ 2024 07:56

“Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια & η επίσημη έναρξη του Κ.Δ.Β.Μ. Δ. Πύλης”

tn_egkainia kdbm iΜε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Μαρτίου στην Πύλη, τα εγκαίνια και η επίσημη έναρξη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πύλης.

Μέσα από τα Κ.Δ.Β.Μ ο Δήμος Πύλης έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους δημότες του υψηλής ποιότητας, έγκυρα, εύστοχα και εύκολα προσβάσιμα προγράμματα κατάρτισης, που συνδέονται με το τοπικό, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον. 

Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που θα υλοποιηθούν στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου αφορούν στα ακόλουθα θεματικά πεδία:

Οικονομία – Επιχειρηματικότητα

Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον

Νέες Τεχνολογίες

Γλώσσα και Επικοινωνία

Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις

Πολιτισμός και Τέχνη

Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες, ανεξαρτήτου εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Το ενδιαφέρον των δημοτών για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης είναι πολύ μεγάλο, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τμήματα στην Πύλη. Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων αναμένεται ιδιαίτερα υψηλή, καθώς η κατάθεση των αιτήσεων πραγματοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και μέχρι τη λήξη του Προγράμματος τον Ιούνιο του 2015.