06 Δεκ 2023 09:02

Ποδηλατικό Γύρος στον Καλλικρατικό Δήμο Πύλης

Με τις καλλίτερες διαθέσεις δέχτηκε να φιλοξενήσει για μια ημέρα, ο Δήμος Πύλης τους ποδηλάτες που ήρθαν από όλη την Ελλάδα  αλλά και από το εξωτερικό, για να πραγματοποιήσουν στα ορεινά της Πίνδου στην Ζώνη ευθύνης του Καλλικρατικού Δήμου  Πύλης  το 2ο stage.

Ο Ποδηλατικός  Αγώνας θα έχει διάρκεια 8 ημερών με την επωνυμία  Bike  -Odyssey  2016 (αγώνας)- Bike   expert με διοργανωτή τον κ. Χρήστο Μακρυγιάννη.

Όλη αυτή η προσπάθεια προετοιμάζονταν εδώ και δυο χρόνια στην Αθήνα από του διοργανωτές, με σκοπό την διάδοση και προβολή της ιδεολογίας της ποδηλασίας και συγχρόνως να διαφημιστούν τα βουνά της Ελλάδας, με άξονα την ορεινή Πίνδο. Για αυτό και ονομάζεται ορεινή ποδηλασία (mauntain-Bike), η δε διαδρομή που θα διανύσουν ανά την Ελλάδα θα είναι 620χιλ. με 18.000 υψομετρικό, στην 8ημερη διάρκεια του παραπάνω Ποδηλατικού Γύρου.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 20 Ιουνίου στο πλαίσιο του 2ου stage, ξεκίνησαν στις 0.900. οι ομάδες των δυο ατόμων (   40   ποδηλάτες) από την Καλλιρόη του Δήμου Καλαμπάκας, διανύοντας μια απόσταση 80χιλ. μέσα από δύσβατη διαδρομή τερματίζοντας στην Πύλη, μπροστά στο Δημαρχείο Πύλης μεταξύ 13,30 μ. μ. μέχρι στις 15.30., όπου ήταν εγκατεστημένη η Γραμματειακή  Υποστήριξη.

Να σημειώσουμε ότι το 1ο stage ξεκίνησε σύμφωνα με το πρόγραμμα την Δευτέρα 19 Ιουνίου το πρωί από την Σμίξη Γρεβενών κατευθυνόμενοι οι ποδηλάτες προς Καλλιρόη.

Το απόγευμα της Τρίτης ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Τζάνης καλωσόρισε τους ποδηλάτες τονίζοντας ότι ο Δήμος Πύλης με ευχαρίστηση φιλοξένησε όλο το γκρουπ των αθλητών. Κατόπιν  έγιναν οι βραβεύσεις των ποδηλατών με τους καλλίτερους χρόνους.,                                                                                                          στον χώρο του Δημαρχείου Πύλης από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Άρη Τζάνη, το δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Κωστάκη, τον Αντιπρόεδρο του  Ο.Π.Ο.Π. κ. Αλέξανδρο Σκορτσιανίτη, ενώ παρούσα ήταν και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου.

Στην φιλοξενία των ποδηλατών μαζί με τον Δήμο Πύλης συνέβαλαν η Τοπική Κοινότητα Πύλης με τον συντονισμό της Προέδρου κ. Μαρίνας Πανάγου, καθώς και ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης.

Ο επόμενος σταθμός των ποδηλατών στο 3ο stage ήταν Πύλη- Άγραφα 4ο –Άγραφα- Κρίκελο  5ο Κρίκελο-Αθανάσιος Διάκος, 6ο Αθανάσιος  Διάκος-Πάνω Χώρα, 7ο Άνω Χώρα-Ναύπακτος, όπου θα γίνει και ο τερματισμός του 8ήμερου Ποδηλατικού Γύρου.

 

Το Γραφείο Τύπου

 

[cycloneslider id=”podilatiko-giros”]