Πλούσιες θα είναι φέτος οι εκδηλώσεις του Δήμου Πύλης που θα πλαισιώσουν την 75η ΕΠΕΤΕΙΟ της ιστορικής «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πλούσιες θα είναι φέτος οι εκδηλώσεις του Δήμου Πύλης που θα πλαισιώσουν την 75η ΕΠΕΤΕΙΟ της ιστορικής «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ».

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας φρόντισε για όλα.
Έτσι, το Σάββατο 09/06/2018, στις 7 το απόγευμα θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης θα γίνει η παρουσίαση των Βιβλίων του συντοπίτη μας συγγραφέα, Ακαδημαϊκού κ. ΧΑΡΗ ΚΟΥΔΟΥΝΑ, από τις εκδόσεις ΦΥΛΑΤΟΣ, με τίτλο:
«Η Πύλη της Σοφίας» και
«Το Αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς»

Την Κυριακή 10 Ιουνίου ο Δήμος Πύλης γιορτάζει την 75η επέτειο με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκου ΒΟΥΤΣΗ.

Την ίδια μέρα, παράλληλα, ο Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης διοργανώνει ποδηλατικό αγώνα αντοχής για τις μικρές κατηγορίες, μεγάλες κατηγορίες και την κατηγορία γυναικών. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην 75η επέτειο της Μάχης, και στοχεύει στην ποδηλατική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στην ανάπτυξη του αθλητισμού μέσω της ποδηλασίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, στις 7 το απόγευμα θα παρουσιαστεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ στο κοινό το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του 1ου Γυμνασίου Πύλης με την παράσταση « Άχ Ελένη! Τροία λαλεί – Τροία λαλώ».

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ