24 Απρ 2024 09:01

Πλημμύρισε με κόσμο η Πύλη στο «ΠΟΡΤΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ»

Αναβίωσε  και φέτος το Πορτινό Καρναβάλι για δεύτερη χρονιά με μεγαλύτερη επιτυχία, αφού χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν την Πύλη για να παρακολουθήσουν την παρέλαση των αρμάτων στον κεντρικό δρόμο της Πύλης (Άγιο Βησσαρίωνα), δημιουργώντας το αδιαχώρητο.

Πλέον το Καρναβάλι της Πύλης έγινε θεσμός όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας στο σύντομο χαιρετισμό του, εντυπωσιασμένος από την παρουσία του κόσμου.

Η είσοδος των αρμάτων και των πεζοπόρων τμημάτων άρχισε στις 18:30, δημιουργώντας μία εντυπωσιακή αποκριάτικη ατμόσφαιρα, με την ρίψη βεγγαλικών και κροτίδων που έλαμψαν τον ουρανό της Πύλης, με τον  κόσμο να χαίρεται και να ξεφαντώνει, να τραγουδά και να χορεύει, κάτω από τον ήχο της υπέροχης λάτιν μουσικής που ακούγονταν από τα μεγάφωνα.

Η εκδήλωση του καρναβαλιού έκλεισε με το κάψιμο του Καρνάβαλου στην πλατεία της Πύλης, όπου εκεί στήθηκε ένα τρελό αποκριάτικο πάρτι, με μουσική που έπαιζαν γνωστοί ντι-τζέι της περιοχής, με τους μεταμφιεσμένους και μη να χορεύουν και να διασκεδάζουν στο αποκορύφωμα αυτό της μαγικής βραδιάς που εξελίχθηκε στην Πύλη, την Κυριακή της Αποκριάς.

Οι συντελεστές και οργανωτές αυτής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Πύλης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της Πύλης, και όλοι οι φορείς της Πύλης, αλλά υπήρξε και εθελοντική συμμετοχή μικρών και μεγάλων κυρίως μεταμφιεσμένων, οι οποίοι συνέβαλλαν στη επιτυχία του Πορτινού Καρναβαλιού.