26 Σεπ 2023 18:29

Περιβαλλοντική Εβδομάδα Οι μαθητές της ΣΤ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πύλης στο Δημαρχείο Πύλης

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11.00 επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Πύλης, οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πύλης συνοδευόμενοι από τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Απόστολο Σπαθή, τους δασκάλους τους κ. Αλέξανδρο Λεπενιώτη,κ. Θεόδωρο Μπακάση, την κ Μαρία Δημουλά, όπου εκεί του υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέφανος Καλαμαράς.
Μαζί τους ήταν ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Α’/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Κόφας και υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Περτουλίου.
Η παραπάνω πρωτοβουλία πάρθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδος Περιβάλλοντος, μετά από ένα μάθημα που αναφερόταν στις ανανεώσιμες πηγές Ενέργειες, υπεύθυνοι του μαθήματος οι προαναφερόμενοι δάσκαλοι των μαθητών της ΣΤ’ Τάξης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ Σχολείου Πύλης.
Ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές να προβάλλουν τις δικές του προτάσεις, προς του αρμοδίους όπως 1) ποδηλατοδρόμο 2) Να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η κίνηση των αυτοκινήτων στον πεζόδρομο της Ερμού.3) Μπασκέτες στο Δημοτικό Σχολείο,4) ‘Ένταξη των Σχολείων στο «Εξοικονομώ, 5) Μηχανικό του Δήμου για το ΕΣΠΑ., και φωτοβολταικά. 6) Φράγμα Μεσοχώρας για ρεύμα.
Αφού έγιναν οι σχετικές ομιλίες για το θέμα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πρώτα από τον κ. Σπαθή, τον υπεύθυνο της Α’/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Κόφα, και τον Αντιδήμαρχο κ. Καλαμαρά, οι μαθητές μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στου υπαλλήλους του Δημαρχείου και στους κατοίκους της Πύλης.

 

[cycloneslider id=”perivallontiki-evdomada”]