24 Ιούλ 2024 09:15

Περιοδεία του Αντιδημάρχου Χρήστου Ζιάκα στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πύλης της Δημοτικής Ενότητας  Αιθήκων

Μία πρώτη γνωριμία με τις Τοπικές Κοινότητες του ορεινού όγκου του Δήμου Πύλης στην Δημοτική Ενότητα Αιθήκων παραμονές Πρωτοχρονιάς, έκανε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης-Πολιτικής Προστασίας και υπεύθυνος των Μηχανημάτων του Δήμου κ. Χρήστος Ζιάκας για να πάρει μια εικόνα από την περιοχή.

Πρώτος προορισμός ήταν η Τοπική Κοινότητα Κοτρωνίου όπου εκεί συνάντησε τον Πρόεδρο κ. Φώτιο Καραταίρη και συζήτησαν για λίγο διάφορα θέματα που αφορούσαν το Χωριό και χρήζουν την επίλυση τους.

Στην συνέχεια ο κ. Ζιάκας  συνάντησε στην τουριστική Ελάτη τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ελάτης κ. Κων/νο Μπρίζη ο οποίος του ανέφερε ότι η τουριστική κίνηση κινήθηκε σε καλά επίπεδα πέραν των προβλημάτων του Κορονοιού, καθώς του ανέπτυξε εν ολίγοις τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελάτη.

Ο επόμενος σταθμός ήταν το Νεραιδοχώρι ένα χωριό  με ανεπτυγμένη την τουριστική κίνηση στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου και εκεί είχε συνάντησε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νεραιδοχωρίου κ. Απόστολο Μαργαρίτη, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος από τον ερχομό αρκετών τουριστών από όλη την Ελλάδα μια και ίδιος διατηρεί Ταβέρνα στο ύψος του κεντρικού δρόμου.

Δεν παρέλειψαν να αναφέρουν και τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας.

Ο κ. Ζιάκας τόνισε ότι θα φροντίσει με καλό συντονισμό να κάνει ότι είναι δυνατό με τα μηχανήματα του Δήμου για καλλίτερα αποτελέσματα ως αναφορά την αισθητική του Χωριού και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Τέλος η αποστολή της περιοδείας του Αντιδημάρχου τελείωσε με την επίσκεψη στη Τοπική Κοινότητα Πύρρας, όπου συναντήθηκε με το Πρόεδρο της  Κοινότητας Πύρρας κ. Απόστολο Γιώτα και είχαν αρκετή ώρα συνομιλία, που ως ήταν φυσικό αφορούσαν τα πολλά προβλήματα του χωριού.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ζιάκας υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει όλα αυτές τις ελλείψεις του χωριού στον Δήμαρχο Κων/ν Μαράβα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να ικανοποιηθούν οι κάτοικοι σε ένα ζωντανό Χωριό.

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ