29 Μάι 2024 14:47

“Παρουσίαση του Β1 σταδίου της μελέτης με τίτλο Εκπόνηση – Τροποποίηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου”

 

tn_gpsΣτην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (29-08) η παρουσίαση του Β1 σταδίου της μελέτης με τίτλο «Εκπόνηση – Τροποποίηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Πύλης».</font>

 

Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Στην παρουσίαση συμμετείχαν φορείς και κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να διατυπωθούν απόψεις και να αποφευχθούν προβλήματα κατά την περαιτέρω διαδικασία ολοκλήρωσης και έγκρισης της μελέτης.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος ανέφερε ότι «με την ευκαιρία αυτής της παρουσίασης, μας δίνεται η δυνατότητα να πούμε μερικές επίκαιρες κουβέντες για να καταδείξουμε διαδικασίες και γεγονότα. Το γενικό πολεοδομικό σχέδιο μιας περιοχής είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεσμεύει την ανάπτυξη και όλες τις παραμέτρους της για το μέλλον. Για τον λόγο αυτό, οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι πολύ αναλυτικές και κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των φυσικών προσώπων.

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι στην πόλη μας, ουδέποτε χαράξαμε μια πολιτική του «τι γυρεύουμε» και ποια ανάπτυξη θέλουμε. Δυστυχώς, ουδέποτε είχαμε «καλές σχέσεις» με τους σχεδιασμούς, ούτε με την συμμετοχή των πολιτών στην διαμόρφωση αποφάσεων και προτάσεων.

Τέλος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος τόνισε ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν είναι ούτε έκθεση ιδεών του μελετητή, ούτε νομιμοποίηση των σκέψεων και απόψεων οποιουδήποτε κατόχου καρέκλας εξουσίας, ούτε βεβαίως ανταπόκριση σε οποιαδήποτε «ακούσματα» οπουδήποτε προερχόμενα. Γι΄ αυτό λοιπόν, πριν απ΄ όλα έχει προηγηθεί μια Πυλιώτικη εκστρατεία, με συσκέψεις και αποφάσεις, κατά περιοχές και συνολικά για την πόλη, ώστε να έχει αποκρυσταλλωθεί μια «γραμμή» ανάπτυξης για την πόλη σε συνδυασμό με την ποιότητα ζωής των πολιτών της.»

Ακολούθησε η παρουσίαση της Β1 φάσης της μελέτης από την κ. Καραθανάση (μελετήτρια).

Επίσης παραβρέθηκαν ο κ. Ηλίας Μπαρούτας από την Τ.Υ.Δ.Κ., ο κ. Κίσσας Λάμπρος από την Δ/νση ΥΠΕΧΩΔΕ / Γ.Γ.Π.Ε., η κ. Στέλλα Παρασκευά και η κ. Ρίζου Παρασκευή (Μηχανικοί Δήμου Πύλης), ο κ. Σωτ. Πλιάτσικας (πρόεδρος Τ.Σ, Πετροχωρίου), η κ. Κοτρώτσιου Λίνα (19η Ε.Β.Α.), ο κ. Τέλιος Χαρ. (Λ.Δ Ε.Π.Κ.Δ.), ο κ. Κων/νος Μπαντέκας (Δ/νση Αγρ. Ανάπτυξης Τρικάλων), οι Αντ/ρχοι κ. Μπαλατσούκας Στ. και Πατέρας Κων/νος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Μπαλάς Βασ.