14 Ιούν 2024 00:01

Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III – Agri Urban και του Κανονισμού Ξυλείας του Ν. 995/2010

Ο Δήμος Πύλης και το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου του παραρτήματος των ΤΕΙ στη Καρδίτσα ,την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποίησε ανοικτή ενημερωτική ημερίδα με θέματα:

  1. Την παρουσίαση των στόχων του συγχρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT III- Agri Urban που υλοποιείται από το Δήμο Πύλης σε συνεργασία με άλλες δέκα εταιρικές πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους λοιπών Ευρωπαϊκών Χωρών, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα της πρωτογενούς παραγωγής και συγκεκριμένα του αγροδιατροφικού και του δασικού τομέα.
  2. Την παρουσίαση του Κανονισμού Ξυλείας του Ν. 995/2010, καθώς και οι δυνατότητες εφαρμογής του, σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο της εκμετάλλευσης των δασικών προϊόντων.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα, του Προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα , ο οποίος και προδιάθεσε το κοινό για τις θεματικές ενότητες της συνάντησης, καθώς και του κ. Χρήστου Νάκου , με διττή ιδιότητα τόσο του Συντονιστή του προγράμματος URBACT,  όσο και Δασοπόνου.

Οι κύριοι ομιλητές ήταν οι καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας-Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογία Ξύλου και Επίπλου κύριοι Γεώργιος Νταλός  όσον αφορά το URBACT και Μιχαήλ Σκαρβέλης όσον αφορά τον Κανονισμό, ενώ από την πλευρά του Δ. Πύλης αναφορά στα αποτελέσματα της Φάσης Ι του προγράμματος έγινε από την κα. Ευθυμία Φωτάκη  –Προϊσταμένη του Α.Τμήματος Τοπ. Οικ. Ανάπτυξης .
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Δασάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Κουλουκούρας, αρμόδιοι υπάλληλοι του Δασαρχείου, η Προϊσταμένη του τμήματος Διαχείρισης της Δ/νσης Δασών Τρικάλων, κ. Σταυρούλα  Μωϋσιάδου,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακά και διοικητικά στελέχη του Δ. Πύλης και πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών Δασικών Συνεταιρισμών εκμετάλλευσης ξυλείας της περιοχής.
Η διοργάνωση τελείωσε με διάλογο και ενδιαφέρουσες ερωταπαντήσεις μεταξύ των παραγωγών και ομιλητών αλλά και των εκπροσώπων των τοπικών δασικών υπηρεσιών.