24 Ιούλ 2024 09:03

Πανηγύρισε το Μοναστήρι της Αγίας Κυριακής στην Τ.Κ. Νεράιδας Του Δήμου Πύλης.

Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν από κάθε γωνιά του Ν.Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή του Καλλικκρατικού Δήμου Πύλης και της Άρτας.
Αρκετός κόσμος παρακολούθησε την Δευτέρα 6/7/2015  παραμονή της Εορτής της Οσιομάρτυρας Αγίας Κυριακής, τον Αρχιερατικό Εσπερινό στο Μοναστήρι της Αγίας Κυριακής της Τ.Κ. Νεράιδας λειτουργούντος, του Πρωτοσύγκελου Χρυσόστομου Νάσση συνεπικουρούμενος από τον Πρεσβύτερο Πατέρα Απόστολο Οικονόμου (Εφημέριο της Ομώνυμης Ενορίας) και από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και της ευρύτερης περιοχής.
Παρόντες  ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σωτήριος Αγγέλης, κ. Σωτήριος Χατζής, κ. Ευάγγελος Αλέκος,κ. οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Νεράιδας κ. Βλαχοδήμος Κυριάκος, Κορυφής κ. Χονδρός Χαρίλαος,Παχτουρίου κ. Παναγιώτης Μπόλης, Αρματολικού κ. Παναγιώτης Τεντολούρης, Μυροφύλλου κ. Γεώργιος Ράπτης.
Μετά το Εσπερινό
Ακολούθησε Αρτοκλασία στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας και προσκύνημα της Εικόνας από τον κόσμο και στην συνέχεια έγινε θείο κήρυγμα από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσόστομο Νάσση.  Στον θείο λόγο του ανέφερε τα εξής, αφού πρώτα μετέφερε τις Αρχιερατικές ευχές του Ποιμενάρχη κ. κ. Αλεξίου, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας  όπου πανηγυρίζει ο Ιερός της Αγίας Κυριακής, ο Χριστός και η πίστη σας έφερε σήμερα εδώ πέρα και η αγάπη σας προς την Παναγία. Αυτά όλα θα μας κάνουν να ξεπεράσουμε τις συμπληγάδες που περνάμε εδώ και κάποια χρόνια. Στην πορεία του ρητορικού λόγου του αναφέρθηκε σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, του ξυλοκόπου που έκοψε ένα κλαδί δένδρου όπου υπήρχε επάνω ένα πουλί το οποίο δεν πέφτει κάτω μετά την πτώση του κλαδιού, αλλά ανοίγει τα φτερά του και πετάει μακριά. Έτσι και εμείς πρέπει να ανοίξουμε τα φτερά μας να πετάξουμε και να μην σερνόμαστε σαν τις κότες όπως αναφέρει και κάποιο  σημείου του έργου του ο Μέγας Βασίλειος. Να γίνουμε Αετοί, και με τα φτερά της πίστης μας, της Αγάπης, της Ελπίδας, για να πάμε στον Ουρανό. Τελειώνοντας τόνισε την αφοσίωση που πρέπει να έχουμε στην Αγία Κυριακή που την Μνήμη της σήμερα γιορτάζουμε. Αντίσταση και Ανάσταση- Ανάκαμψη ήταν το μικρό τρίπτυχο σύνθημα του κ. κ Χρυσόστομου  Νάσση, θα φθάσουμε στην Ανάσταση μετά τον Γολγοθά που διανύουμε θα χτυπήσουν ξανά οι καμπάνες χαρμόσυνα της Ανάστασης και της Ελπίδας.

[cycloneslider id=”agias-kiriakis-stin-t-k-neraidas”]