27 Φεβ 2024 12:11

“Πανηγύρι στην Παλαιοκαρυά.”

Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στην Παλαιοκαρυά του Δήμου Πύλης.

Με την πρέπουσα επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στην Παλαιοκαρυά με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον αύλειο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής και οργάνωσαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοκαρυάς.

Την παραμονή 25/7/08 και ώρα 20:00 τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός από τον Πρεσβύτερο Πατέρα Στυλιανό Βελώνη παρουσία πλήθους πιστών, του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Κουφογάζου, του προέδρου του Τ.Σ. Παλαιοκαρυάς κ. Λεωνίδα Γώγου, του προέδρου του Δ.Σ. κ. Βασιλείου Μπαλά, του Αντ/ρχου κ. Κων/νου Πατέρα, του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κ. Ιωάννη Σουφλιά και του Αντ/δρου του Γ Κ.Α.Π.Η. κ. Σωτηρίου Κωστάκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίστηκε στον αύλειο χώρο της εκκλησίας όπου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ο πρόεδρος του Π.Σ. Παλαιοκαρυάς κ. Αθανάσιος Μπατσικώστας ο οποίος τόνισε την αξία της παράδοσης του τόπου και την διατήρηση των εθίμων. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Κωστάκης ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός στις προσπάθειες αυτές. Ακολούθησε ο λόγος του Δημάρχου κ. Κων/νου Κουφογάζου ο οποίος απευθυνόμενος στον κόσμο συνεχάρη το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον πολιτιστικό σύλλογο που διατηρούν τις παραδόσεις και τα έθιμα της Παλαιοκαρυάς και τόνισε για μια ακόμα φορά ότι η Παλαιοκαρυά είναι το δεύτερο χωριό μου και ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχει πρόσβαση σε όλους τους δρόμους με την βελτίωσή τους.

Ακολούθησε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου όπου χόρεψε δημοτικούς παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας υπό τον συντονισμό της κ. Ελένης Ταμανάκια.

Τέλος, προσφέρθηκε σε όλους φαγητό, η παραδοσιακή φασολάδα και ακολούθησε πολύ κέφι και χορός.

Την επόμενη μέρα, εορτή της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε στον ομώνυμο Ναό στις 09:00 η Θεία Λειτουργία από τον Πρεσβύτερο Πατέρα Στυλιανό Βελώνη παρουσία πολλών πιστών και ακολούθησε αρτοκλασία και προσκύνημα της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στον αύλειο χώρο της εκκλησίας.

 Φωτογραφικό υλικό εδώ…