16 Απρ 2024 14:01

Πανελλήνιες Λογοτεχνικές Επιτυχίες για το 1ο Γυμνάσιο Πύλης

Το δεύτερο και τρίτο βραβείο ποίησης κατέκτησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύλης που συμμετείχαν στον πανελλήνιο – παγκύπριο  διαγωνισμό  Ποίησης και Διηγήματος 2104- 2015 για παιδιά και εϕήβους. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε  η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών  και αϕορούσε όλα τα Δημοτικά Γυμνάσια  και Λύκεια  Ελλάδας και Κύπρου . Οι μαθητές της Τρίτης Τάξης του 1ου Γυμνασίου  Πύλης Παύλος Μπαλάς και  Βησσαρία Δασκάλου απέσπασαν το δεύτερο και τρίτο πανελλήνιο βραβείο ποίησης  για το Γυμνάσιο.

Ο Παύλος Μπαλάς πήρε το δεύτερο βραβείο  για το ποίημά  του « Εμϕύλιος»  και η Βησσαρία Δασκάλου το τρίτο βραβείο  για το ποίημά της «Αιώνια Λήθη». Η βράβευση έγινε στις 20 Μαρτίου 2015  , σε ειδική τελετή που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για τους βραβευθέντες και  διακριθέντες μαθητές στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα  . Τον συντονισμό της προσπάθειας των μαθητών είχε ο εκπαιδευτικός Χριστόϕορος Τριάντης.

Ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλειος Πανάγος συνεχάρησαν τους μαθητές για την επιτυχία τους και θα τους βραβεύσουν σε ειδική τελετή που θα γίνει στο τέλος  της σχολικής χρονιάς.  Τέλος , αξίζει  να σημειωθεί  ότι συμμετείχαν και άλλοι μαθητές του σχολείου οι οποίοι δημιούργησαν έργα πρωτότυπα , με ϕαντασία και εϕηβική ζωντάνια .

[cycloneslider id=”panellinies-logotechnikes”]