27 Φεβ 2024 13:25

“Πανελλήνια συνάντηση Ορειβατικών και Αναρριχητικών Συλλόγων στην Πύλη.”

Συνδιοργανωτές ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης και ο Δήμος Πύλης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο ορειβατικό camping στην Πύλη, που διοργάνωσε ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης (Ο.Π.Ο.Π.) και ο Δήμος Πύλης, με την συμμετοχή 180 ορειβατών και αναρριχητών από όλη την Ελλάδα, Τσεχία και Πολωνία.
 
 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε:

  • Την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2008 έγινε η άφιξη των ορειβατών – αναρριχητών στο αναψυκτήριο «Νερόμυλος» όπου έλαβε χώρα το camping και η εγγραφή των συμμετεχόντων.
  • Το Σάββατο 2 Αυγούστου προσφέρθηκε δωρεάν πρωινό εντός του αναψυκτηρίου «Νερόμυλος» και ακολούθησε η αναχώρηση των ορειβατών γι πεζοπορία στο βουνό Ίταμος και ξενάγηση στο κάστρο Αθήναιο.

Παράλληλα αναχώρησε το δεύτερο γκρουπ αναρριχητών στο φαράγγι της Πύλης όπου βρισκόταν το αναρριχητικό πεδίο. Όποιος επιθυμούσε μετείχε σε διαγωνισμό all day challenge. Η έναρξη ήταν από τις 09:00 και διήρκησε έως τις 20:00.

  • Το Σάββατο το βράδυ στο χώρο του αναψυκτηρίου «Νερόμυλος» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι δραστηριότητες του Συλλόγου από το μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Ο.Π. κα Βασιλική Γραδούλα – Βασιλείου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Περικλής Βασιλείου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε τον Δήμο Πύλης για την οικονομική συμπαράσταση.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Γιώργο Τσιάνο από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο για την προσφορά του στην ελληνική ορειβασία και δόθηκε αναμνηστικό δώρο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασιλείου.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο κ. Τσιάνος Γεώργιος εμφανώς συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου και την τιμή που του έγινε και παρουσίασε πλάνα φωτογραφικού υλικού και πλάνα που αφορούσαν το οδοιπορικό ανάβασης στην κορυφή του Έβερεστ από την Ελληνική αποστολή του 2004.

Η βραδιά της εκδήλωσης έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αφού ακολούθησε ένα «river party» που ετοίμασε ο Σύλλογος για όλους τους παρευρισκομένους προσφέροντας τους μια ανεπανάληπτη διασκέδαση.

Επίσης βραβεύτηκαν και τα τρία πρώτα ζευγάρια αναρριχητών που ήταν:

  • Θανάσης Χτένας – Γιώτης Χατζησάββας: 10.075π
  • Τάσος Γεωργίτσης – Μάκης Μπαζούκης: 7.105π
  • Χρήστος Τσουρβάκας – Μαίρη: 2.275π

Στο τριήμερο camping συμμετείχαν οι ομάδες διάσωσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Τρικάλων καθώς και της Ελληνικής Ομάδας.