15 Απρ 2024 05:02

“Πανελλήνια πρωτοπορία για δεύτερη χρονιά από το Δήμο Πύλης.”

tn_ekd tritΠανελλήνια πρωτοπορία για δεύτερη χρονιά από το Δήμο Πύλης η στήριξη στην τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια με την εφάπαξ καταβολή επιδόματος. Ανήμερα των Φώτων με τον Αγιασμό των Υδάτων, την κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου και την κλήρωση των δωροεπιταγών του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό…

Τρεις εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης. Η ημέρα ξεκίνησε με δοξολογία και αγιασμό των υδάτων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου πρωτοστατούντος του Πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Λάζαρου Σταυραντώνη. Αμέσως μετά μετέβησαν στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου όπου έγινε η τελετή καταβολής επιδόματος στους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Η συμβολική οικονομική συμπαράσταση στην τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια με την εφάπαξ καταβολή 1000€ και 2000€ αντίστοιχα στα πλαίσια της άσκησης κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, είναι αλήθεια ότι δε λύνει το πρόβλημα, είναι όμως μια πράξη ευθύνης και ένα λιθαράκι στην υποχρέωση όλων μας απέναντι στην πολύτεκνη μητέρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Κουφογάζου….

Οι οικογένειες για το 2008 ήταν δώδεκα (12), οκτώ (8) τρίτεκνες και τέσσερις (4) πολύτεκνες, αύξηση 30%.

Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης ευλόγησε την πίτα, η οποία μοιράστηκε στους δημότες. Το τυχερό κομμάτι της πίτας πήρε η Εβίτα Μπαλά και το φλουρί αντιστοιχούσε σε 100€.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Χάιδος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Κωστάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Πατέρας και Στ. Μπαλατσούκας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Ι. Σουφλιάς, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑΔΗΠ κ. Α. Μπατσικώστας, ο Διευθυντής του ΚΥ Πύλης κ. Μ. Βενιζέλος, ο καθηγητής κ. Σπ. Μπονώτης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Δ. Τριχιάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου από το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.