22 Φεβ 2024 22:57

“Πανελλήνια Διάκριση και μεγάλη επιτυχία για το 1ο Γυμνάσιο Πύλης”

18ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός  μέσω INTERNET – «ΛΥΣΙΑΣ»

Για τέταρτη  χρονιά προκριθήκανε στην Τελική Φάση του Διαγωνισμού

5 μαθητές της Α΄, 5 μαθητές της Β' και 15 !!! μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

 

tn_a gymnasiouΟ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Λυσίας» διενεργείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και παίρνουν μέρος μαθητές από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Οι μαθητές αρχικά εγγράφονται ηλεκτρονικά στην σελίδα του διαγωνισμού www.lysias.gr, αποκτούν προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης (ταυτότητα, password), και κάνουν είσοδό στον διαγωνισμό μέσω Internet.  

Εκεί καλούνται να απαντήσουν ο καθένας ξεχωριστά σε 56 ερωτήσεις γενικών γνώσεων με θέματα που αφορούν την ύλη των μαθημάτων του σχολείου που έχουν διδαχθεί (ιστορία, μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, πληροφορική, νεοελληνικά, φυσική αγωγή, γεωγραφία, πολιτισμός, κλπ). Για κάθε σωστή απάντηση συγκεντρώνουν βαθμούς οι οποίοι προστίθενται στη συνολική τους βαθμολογία. Οι μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία προκρίνονται στην Τελική Φάση. Ο Διαγωνισμός γίνεται για κάθε τάξη, από την Δ΄ Δημοτικού μέχρι και την Γ΄ Λυκείου, και υπάρχει διαφορετικό είδος ερωτήσεων ανά τάξη.

Από το 2004, και κάθε χρόνο, το 1ο Γυμνάσιο Πύλης έχει αγκαλιάσει ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο διαγωνισμό, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των 3 τάξεων του σχολείου, στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής. Κάθε χρόνο σχεδόν, μαθητές του σχολείου προκρίνονται στην τελική φάση του Διαγωνισμού, με την επιτυχία να συνεχίζεται και φέτος. Με την καθοδήγηση και πάλι του καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου κ. Καππά Κων/νου, από τους 210 μαθητές του σχολείου που πήρανε μέρος φέτος στην αρχική φάση του διαγωνισμού, οι 25 από αυτούς καταφέρανε να προκριθούν στην Τελική φάση, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος σε σχέση με άλλα χρόνια!

Συγκεκριμένα, οι μαθητές που προκρίθηκαν ανά τάξη είναι:

Α΄ Γυμνασίου:

Κατσαρού Ελένη,   Χαρίση Βασιλική, Κοντοκώστας Ευκλείδης, Παπανικολάου Γεώργιος, και Τασιά Φανή.

Β΄ Γυμνασίου:

Γώγου Πηνελόπη, Καραταΐρη Αγορίτσα, Χαντζιάρα Αμαλία-Νικολέτα, Μαγκούτης Θεόδωρος και Κανάτας Βασίλειος.

και της Γ΄ Γυμνασίου:

Gkysgia Melissa, Γιώτα Μαρία, Γκυζλή Μαρία, Κωτούλα Γεωργία, Μάστορας Γιάννης, Μήτσιος Σωτήρης, Μπαρτζής Αλέξανδρος, Νάκου Καλλιόπη-Παρασκευή, Ρομπιές Χρήστος, Σκαμπαρδώνης Σωτήρης, Τζίμα Νικολέτα, Τουρκογεώργου Κατερίνα, Τρύπας Γεώργιος, Τσιγαρίδα Εβελίνα και Χαρίση Αλεξάνδρα.

Η  διάκριση αυτή είναι πολύ σημαντική υπόθεση για ένα περιφερειακό σχολείο και αποτελεί ουσιαστικό κίνητρο για τη σχολική ζωή και ηθική επιβράβευση για τους μαθητές.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού «Λυσίας» 2014

Επιτυχόντες Τελικής Φάσης

Α΄ Γυμνασίου

Β΄ Γυμνασίου

Γ΄ Γυμνασίου

Μαθητές σχολείων της χώρας

300

298

298

Μαθητές σχολείων Ν. Τρικάλων

9

5

20

1ο Γυμνάσιο Πύλης

5</p>

5

15

       Πηγή: www.lysias.gr

Η Τελική φάση του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/4/2014 σε Πιστοποιημένα Κέντρα «Λυσία» ανά την Ελλάδα. Εκεί, θα διαγωνιστούν ταυτόχρονα (on-line) οι επιτυχόντες ανά τάξη πανελλαδικά για την τελική κατάταξη, απαντώντας σε 35 γενικές ερωτήσεις σε διάστημα 1 ώρας. Οι επιτυχόντες του Ν. Τρικάλων θα διαγωνιστούνε στα Τρίκαλα ευελπιστώντας όλοι σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για τους παραπάνω μαθητές. Οι 9 πρώτοι από κάθε τάξη πανελλαδικά, βραβεύονται με σημαντικά δώρα από τους χορηγούς σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές στο διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους.

Αυτό που αξίζει και έχει μεγάλη σημασία είναι ότι όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό, στηρίζουν τον φιλανθρωπικό σκοπό, αφού για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές του διαγωνισμού, καταβάλλουν ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο η «Ελπίδα».

Για την διάκριση αυτή ο Δ/ντής του σχολείου κ. Βασίλης Πανάγος και ο σύλλογος των καθηγητών, εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια και ευχήθηκαν καλή επιτυχία και στην τελική φάση.

(Σημ.: Τα ονόματα όλων των επιτυχόντων μαθητών βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.lysias.gr)