Πανδαισία  παραδοσιακών χορών στην Πύλη. Από τα χορευτικά Τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης και Κέντρου χορού «ΤΡΙΚΗ» Τρικάλων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης οργάνωσε μία πλούσια πολιτιστική Εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης 20 Αυγούστου στην πλατεία της  Πύλης, με την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου και του χορευτικού τμήματος του Κέντρου χορού «ΤΡΙΚΚΗ». Που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων κ. Ευαγγελίας Παλλαντζά και του κ. Βασιλείου Γαλάνη.

Την μαγευτική αυτή βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση παρακολούθησε αρκετός κόσμος που κατέκλυσε τον αμφιθεατρικό χώρο της πλατείας, όπου χειροκρότησε με ενθουσιασμό τις άριστες επιδόσεις  των χορευτών με τις εντυπωσιακές στολές, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο την αυλαία  του  πανηγυρικού  και εορταστικού χαρακτήρα των ημερών στην Πύλη.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα ο οποίος καλωσόρισε  τους επισήμους και τον κόσμο, ανέφερε τα εξής. Πέρασαν πέντε χρόνια  από την ανάληψη της Δ.Α. τα ηνία του Δήμου, διαπιστώνουμε  ότι κάθε χρόνο  μας ξαφνιάζετε ευχάριστα με τις εκδηλώσεις που κάνετε είναι γεμάτες ποιότητα, θυμίζοντας μας το παρελθόν.

Έτσι μαθαίνουν οι νεότεροι και αναπολούν οι παλαιότεροι.

Δώσατε χρώμα στις γειτονιές της Πύλης. Δίνετε μία ξεχωριστή νότα στην ετήσια Εμποροπανήγυρη της Πύλης. Σας ευχαριστούμε για όλα.

Εμείς σαν Δημοτικά Αρχή σταθήκαμε δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια.

Γιατί πιστεύουμε , ότι πρέπει να επενδύουμε στον Πολιτισμό, στα ήθη, στα έθιμα και στις παραδόσεις μας.

Κυρίες, και Κύριοι,

Ο Δήμος Πύλης, μετά τον Καλλικράτη μπαίνει σιγά-σιγά στην εποχή του νέου Νόμου του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ».

Σας ευχαριστώ  γιατί με την ψήφο σας στις 26 του Μάη μου δώσατε την δυνατότητα να συνεχίσουμε μαζί.

Και αυτήν την εποχή θα την βαδίσουμε  μαζί. Θα είμαι στο πλευρό σας.

Επιτρέψτε με να συγχαρώ  και το χορευτικό συγκρότημα «ΤΙΚΚΗ» που βρίσκεται απόψε μαζί μας.

Τέλος συνέχισε ο κ. Μαράβας την Κυριακή 25 του Μήνα θα έχουμε την ορκωμοσία  της νέας Δημοτικής Αρχής στις 19.00 εδώ στο Δημαρχείο.

Σας καλώ όλους να έλθετε στην κορυφαία στιγμή.

Χρόνια Πολλά Καλή διασκέδαση.

Χαιρετισμό έκανε και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, και ο χοροδιδάσκαλος κ. Βασίλειος  Γαλάνης.

Ακολούθησε ένα θεατρικό παραδοσιακό δρώμενο που είχε σαν θέμα τον «ΤΡΥΓΟ»

Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Πρεσβύτερος Πατέρας Στυλιανός Βελώνης, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης, Καθαριότητας κ. Λαμπρινή Οικονόμου, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Άρης Τζάνης, ο κ. Βαλάντης Τσιούτσιας, κ. Παναγιώτης Τσόλας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Δήμητρα Νάτσινα, ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Πύλης κ. Κων/νος Βοιτσίδης.