23 Μάι 2024 06:45

Ομιλία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Μαράβα στην Κοπή πίτας των δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Πύλης

«Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητοί συνεργάτες,

Με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας θέλω να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2017.

Εύχομαι το νέο έτος να είναι έτος ειρήνης, αγάπης και να είμαστε όλοι υγιείς.

Είναι αλήθεια ότι εξακολουθούμε να ζούμε σε εποχή κρίσης και φόβου για το αύριο.

Η αλήθεια είναι ότι εσείς ακόμη είστε σε μία σχετική ασφάλεια. Έχετε την δουλειά σας, πράγμα που ίσως να μην έχουν τα παιδιά σας αλλά και μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας.

Βέβαια αυτά είναι θέματα που πρέπει να λύσει η κεντρική εξουσία.

Εμείς, σαν Δήμος, σαν ζωντανός οργανισμός, η δουλειά μας είναι η καθημερινότητα του δημότη μας. Γιατί εμείς είμαστε δίπλα του.

Θέλω να έχετε στο μυαλό σας, όλοι, πως ο πολίτης είναι ο «πελάτης» μας στον Δήμο. Αυτός μας πληρώνει και θέλει να του δώσουμε σημασία, να τον ακούσουμε με σεβασμό και να του μιλήσουμε με ευγένεια. Αν έχει δίκιο να τον εξυπηρετήσουμε όσο πιο άμεσα μπορούμε. Αν έχει άδικο να τον βοηθήσουμε να το καταλάβει. Να του εξηγήσουμε απλά και κατανοητά να καταλάβει τι πρέπει να κάνει.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να προσβάλλουμε τον δημότη μας στέλνοντας τον από γραφείο σε γραφείο.

Δεν είναι δυνατόν σε ώρα εργασίας να μην είμαστε στα γραφεία μας και στην δουλειά μας και να πίνουμε καφέ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ γείτονες, φίλους, γνωστούς, συγχωριανούς, που ξέρουν ότι θεωρητικά την ώρα εκείνη δουλεύουμε. Την ίδια ώρα που πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι, δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, δυσκολεύονται να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Δεν θέλω να δίνουμε λαβές να μας κακολογούν. Γιατί το «κακό» μεταφέρεται εύκολα. Και εγώ είμαι στην «αγορά, ακούω, βλέπω, κρίνω».

Πρέπει να υπάρχει συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών, τόσο σε επίπεδο Διευθυντών – Προϊσταμένων όσο και των υπαλλήλων μεταξύ τους.

Σας υπολογίζουμε όλους, μονίμους – συμβασιούχους και όλους τους εργαζομένους.

Να καλωσορίσω και όλους τους εργαζομένους στην ΚΟΙΔΕΚΑΠ που πλέον γίνονται υπάλληλοι του Δήμου.

Σας εμπιστευόμαστε, σας πιστεύουμε, στηριζόμαστε στις γνώσεις σας και είμαστε σίγουροι ότι πέρα από τις όποιες δυσκολίες όλα θα πάνε καλά.

Θα ήθελα επίσης να σας πω, με κάθε ειλικρίνεια, ότι η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας, είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο ατομικό-προσωπικό σας πρόβλημα, στο οικογενειακό, στο υπηρεσιακό.

Κλείνοντας και αφού σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, θέλω να σας ευχηθώ πάλι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.