18 Απρ 2024 17:46

Oμιλία Δημάρχου κ. Μαράβα σε Συνέντευξη Τύπου

Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, του Τοπικού γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, σας καλωσορίζω στον Δήμο Πύλης.
Από την πρώτη στιγμή που κατεβήκαμε ζητώντας την ψήφο των δημοτών μας είχαμε υποσχεθεί ότι θα βαδίσουμε με διαφάνεια, με νομιμότητα και περηφάνεια.
Θα κοιτάμε στα μάτια τους συμπολίτες μας και θα τους λέμε πάντα την αλήθεια.
Στα πλαίσια αυτά σας καλέσαμε σήμερα εδώ με σκοπό να σας παρουσιάσουμε δύο πράγματα:

1ον: Την εικόνα των οικονομικών στοιχείων που παραλάβαμε από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Τόσο από τον Δήμο αυτό καθ΄ αυτό όσο και τα Νομικά του Πρόσωπα και Επιχειρήσεις.
2ον: Τις ενέργειες που κάναμε μέχρι σήμερα, τις πρώτες δηλαδή εξήντα μέρες της νέας Δημοτικής Αρχής, ως δείγμα γραφής για το αύριο.

Δ υ σ τ υ χ ώ ς  αναλάβαμε Ταμείο χωρίς χρήματα.
Να τονίσω εδώ ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν ήρθε ποτέ να παραδώσει επίσημα τα στοιχεία. Πράγμα που δείχνει μικροψυχία και φοβικότητα.
Η επίκληση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ότι με συνετή διαχείριση κατάφερε να μειώσει σχεδόν στο μισό το υψηλό χρέος που παρέλαβε δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
Παρά το γεγονός ότι από το κεντρικό κράτος πριμοδοτήθηκε ο Δήμος με το ποσό των 2.700.000 Ευρώ για πληρωμή υποχρεώσεων του Δήμου εν τούτοις το ΧΡΕΟΣ του Δήμου παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Βάλτε μέσα το γεγονός ότι καθημερινά έρχονται δικαστικές αποφάσεις πληρωμής, ατιμολόγητες υποχρεώσεις, πουθενά καταγεγραμμένες, καταλαβαίνετε σε τι δύσκολη θέση βρίσκεται ο Δήμος μας.

Για την οικονομικά θέματα διεξοδικά θα σας μιλήσει ο Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών Κωνσταντίνος Κρούπης.

Στο χρονικό διάστημα των δύο μηνών που πέρασαν από την ημέρα που αναλάβαμε κάναμε τα εξής βήματα:
Οργανώσαμε την Υπηρεσία Εσόδων, κομβικό κομμάτι του Δήμου, η οποία υπολειτουργούσε.
Προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα οικονομικά επ΄ ωφελεία των δημοτών μας.
Μεταφέραμε τα Γραφεία που λειτουργούσαν στα Τρίκαλα, ως κομμάτι του Δήμου Πύλης σε χώρο μέσα στην Αντιπεριφέρεια Τρικάλων, εξοικονομώντας έτσι ετησίως ποσό 6.000 Ευρώ.
Σας γνωρίζω εδώ ότι ήδη υπάρχει εξώδικο από τον ιδιοκτήτη διότι είναι απλήρωτος σε ενοίκια τέσσερα χρόνια.
Μέριμνα μας είναι η οργάνωση του Γραφείου Κίνησης, ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος τόσο των οχημάτων όσο και των καυσίμων πράγμα που ήδη γίνεται.
Μπήκαμε στην διαδικασία μηχανογράφησης όλων των στοιχείων του Δήμου, ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει καθαρή εικόνα όλων των δεδομένων του Δήμου για να μπορούν να λαμβάνονται καθαρές και αξιόπιστες αποφάσεις.
Σας ευχαριστώ πολύ.