13 Ιούλ 2024 02:26

Oμιλία Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Μαράβα στην Συνεδριακή εκδήλωση με τίτλο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΑΙ ΠΙΑΛΕΙΑ».

Σεβαστοί Πατέρες της Εκκλησίας

Αγαπητέ Πρόεδρε της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας

Εκλεκτοί καλεσμένοι

Κυρίες και κύριοι

Χαίρομαι  που είστε όλοι εδώ σήμερα.

 

Για την πέμπτη (5η) Συνεδριακή εκδήλωση με τίτλο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΑΙ ΠΙΑΛΕΙΑ».Μία συνεδριακή εκδήλωση που έγινε θεσμός, έστω και αν πέρυσι δεν τα καταφέραμε.

Μία εκδήλωση που δεν έχει στόχο μόνο την διατήρηση του χθές, την θύμηση του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ, την θύμηση του πρώτου Φαρμακοτριβείου που λειτούργησε στην Πιαλεία, απεναντίας το όραμα μας είναι η ανάδειξη της Πιαλείας σε τόπο επίσκεψης για την ηρεμία της ψυχής και του σώματος.

Γιατί το φυσικό περιβάλλον της Πιαλείας, τα πλατάνια, τα νερά, ο Κόζιακας, τα βότανα, ο Ασκληπιός τα εγγυώνται αυτά.

Θέλω να συγχαρώ εδώ και τον καινούργιο Σύλλογο Ορειβασίας και Πεζοπορίας της Πιαλείας που πήρε τον διακριτικό τίτλο του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ», πρώτα για αυτό και δεύτερον για τις δράσεις του, που δείχνουν τον δρόμο στα μονοπάτια που βάδιζε ο ίδιος ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».

Χαίρομαι που το χωριό μας, η Πιαλεία, έχει ανθρώπους που ασχολούνται έντονα και με αγαθές προθέσεις για την διατήρηση της Ιστορίας μας, για την σύνδεση του χθες με το σήμερα, για την κοινωνική μας συνύπαρξη.

Οι Φίλοι του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου, που ήδη είναι σημείο αναφοράς και δέχεται σχολεία, δασκάλους και φοιτητές,

Ο Σύλλογος Γυναικών, ο Αθλητικός Όμιλος Πιαλείας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επίσης.

Χαίρομαι που συνεργάζονται άριστα μεταξύ τους για το κοινό καλό.

Για την τέλεση των ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΕΙΩΝ, για την γιορτή της Τρίτης Ηλικίας, για την γιορτή της Πρωτομαγιάς.

Φίλες και φίλοι,

Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι πέρα από τις κοινές κινήσεις που έχουμε με τον Δήμο Τρικκαίων για την ανάδειξη του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ, εμείς, σαν Δήμος Πύλης, σχεδιάζουμε δικές μας δράσεις και θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα προχωρήσουμε στην δημιουργία και εγκατάσταση ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ στον πρώην Σχολικό Κήπο και σε τμήμα του ΠΑΡΚΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ.

Σκοπός μας θα είναι η παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών και βοτάνων, με παράλληλη μελέτη των κλιματικών παραμέτρων της περιοχής, με χημικές αναλύσεις του εδάφους και νερού για την άρδευσή τους.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα το αγκαλιάσετε, θα το διατηρήσετε και θα το μεγαλώσετε.

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ για λίγο στα προβλήματα που μας προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, στις κατολισθήσεις και στις ζημιές σπιτιών δημοτών μας, κατοίκων της Πιαλείας.

Κινηθήκαμε γρήγορα, μας βοήθησε και η κεντρική εξουσία, είμαστε σε καλό δρόμο και όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν.

Και αποζημιώσεις θα δοθούν και έργα αποκατάστασης θα γίνουν, τέτοια που χρειάζονται, σύμφωνα με μελέτες και με την συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας.

Δεν θέλω να σας κουράσω παραπάνω.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εκείνους που αφιέρωσαν χρόνο και χρήμα για να βλέπουμε αυτό που ξετυλίγεται μπροστά μας σήμερα.

Να χαιρετίσω την παρουσία των ομιλητών – επιστημόνων που είναι μαζί μας.

Κύριε Δημήτρη Παπαγιαννόπουλε,

Κυρίες και κύριοι,

Κηρύσσω την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.