ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ

Σεβαστοί πατέρες,

Αγαπητά μου παιδιά,

Φίλες και φίλοι,

Αισθάνομαι, βαθειά μέσα μου, ότι ο Χριστός, που γεννάται σε δύο μέρες, με την ευλογία του βοήθησε να συγκεντρωθούμε όλοι εδώ, μικροί και μεγάλοι, κλήρος και λαός, ώστε να προσευχηθούμε, να νοιώσουμε το μήνυμα της Γέννησης και να γίνουμε καλύτεροι.

Τα Χριστούγεννα είναι το γεγονός εκείνο που χωρίζει την ανθρώπινη ιστορία σε δύο μέρη: Στην εποχή πριν τον Χριστό και στην εποχή μετά τον Χριστό.

Με τον ερχομό του έφερε στον κόσμο το φώς, την χαρά, την αλήθεια, την ελπίδα και το θάρρος.

Ας αφήσουμε την φαντασία μας να τρέξει εκεί πέρα, στα άγια εκείνα μέρη της Βηθλεέμ, όπου σε μία φτωχική σπηλιά, ψέλνουν οι Άγγελοι από τα ουράνια, «το Ωσαννά».

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Πατέρα Δημήτριε,

η μητέρα του Χριστού, η μητέρα όλων μας, η θαυμαστή εικόνα της Παναγίας της Πορταϊίτισσας βρίσκεται στην Πύλη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα.

Η παρουσία σας, στο τιμόνι της Τοπικής μας Εκκλησίας, σε τόσο λίγο χρόνο, είναι ξεχωριστή.

Βλέπουμε τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας μας,

Βλέπουμε τα παιδιά του Τμήματος Φιλαναγνωσίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης,να δημιουργούν μαζί σας αυτό που θα απολαύσουμε σήμερα.

Σαν Δήμος, είμαστε δίπλα σας και θα είμαστε κοντά σας, σε ότι σχεδιάζετε.

Με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που έχουμε.

Γιατί στα δύσκολα χρόνια που περνάμε, ό ένας χρειάζεται τον άλλο και όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Επιτρέψτε μου, μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω όλους.

Την Χορωδία Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, την  Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, την Χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ», τους Ιεροψάλτες της Ενορίας μας.

Κλείνοντας, μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πύλης, κ. Κωνσταντίνου Μαράβα για καλή επιτυχία και  εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Με υγεία και αγάπη.

Χρόνια πολλά.