29 Μάι 2024 14:30

Oμιλία Αντιδήμαρχου κ. Βησσαρίων (Άρης) Τζάνης στην Ημερίδα με τίτλο «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Ορεινές Περιοχές»

Kυρίες και κύριοι,

Είναι χαρά μας που σας καλωσορίζουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης.

Χαιρετίζουμε τις εργασίες της Ημερίδας με τίτλο «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Ορεινές Περιοχές» στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «ΑΙΘΗΚΟΣ», μέλος του οποίου αποτελεί και ο Δήμος μας.

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα, θέλω να μεταφέρω τις ευχές του για την καλή επιτυχία τηγς εκδήλωσης.

Είναι αλήθεια ότι η σημερινή Ημερίδα δημιουργεί άμεση επικοινωνία με τους πολίτες της ξεχασμένης περιοχής του ορεινού όγκου.

Ελπίζουμε μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και συζήτησης να βγεί κάτι καλό, κάτι χειροπιαστό.

Θεωρώ ότι ο Δήμος Πύλης, τόσο με το ορεινό όσο και με το πεδινό του κομμάτι, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, αλλά προσφέρει επίσης ελκυστικές προτάσεις για θεματικό τουρισμό όλο τον χρόνο και για πολλές άλλες καινοτόμες δράσεις.

Η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, η φυσική ομορφιά του τόπου, η γεωγραφική ποικιλομορφία, η ύπαρξη των μοναστηριών  προσελκύουν πλήθος κόσμου.

Ακόμα και τώρα, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, μπορεί και πρέπει  το φυσικό περιβάλλον, το δάσος, ο πρωτογενής τομέας, ο ορειβατικός, ο Θρησκευτικός, ο Περιηγητικός τουρισμός στον Δήμο μας να παίξουν σημαντικό ρόλο για ανάπτυξη, με ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η αλήθεια είναι ότι «όταν η Αθήνα παθαίνει κρύωμα, εμείς παθαίνουμε πνευμονία».

Κυρίες και κύριοι,

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της Ημερίδας, τα μέλη του Προεδρείου, τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΔ τον Χρήστο τον Νάκο, τον επίκουρο καθηγητή κ. Μάριο Τρίγκα, τον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο – Καθηγητή ΤΕΙ Θεσσαλίας, και όλους τους εισηγητές.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας, έτσι ώστε όλοι να γίνουμε σοφότεροι.

Αντιδήμαρχος

κ. Βησσαρίων (Άρης) Τζάνης,

Τουρισμού – Πρόνοιας – Υγείας και Αθλητισμού