Ομιλία Αντιδήμαρχου για θέματα Υγείας κ. Άρης Τζάνης στην ημερίδα με θέμα «Οι Επιπτώσεις των Καταστροφών στην Υγεία»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, – 12/03/2017 -, με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Οι Επιπτώσεις των Καταστροφών στην Υγεία». στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, που οργάνωσε ο Δήμος Πύλης.

Ο Αντιδήμαρχος για θέματα Υγείας κ. Άρης Τζάνης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Δήμου Πύλης και του Δημάρχου Κων/νου Μαράβα λέγοντας:

 

«Κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζω στον όμορφο χώρο του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Είναι αλήθεια ότι στην σημερινή μας συγκυρία και στην εποχή της κρίσης όλοι μας πιεζόμαστε.

Πιεζόμαστε, γιατί βλέπουμε το γκρίζο να περικυκλώνει απειλητικά την ζωή μας.

Γιατί βλέπουμε την ανεργία να μην υποχωρεί,

Γιατί βλέπουμε πρόσωπα σκυθρωπά και κλεισμένα στον εαυτό τους.

Όμως στο ταξίδι της ζωής μας, αξία έχει η διαδρομή.

Μία διαδρομή που δεν πρέπει να την κάνουμε μόνοι μας αλλά ΜΑΖΙ με τους γύρω μας, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με ψυχική υγεία.

Αυτά σκεφτόμαστε και σαν Δήμος Πύλης, σαν Αντιδημαρχία Υγείας προγραμματίσαμε αυτή την εκδήλωση με θέμα την ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπητό μου φίλο, τον Ψυχίατρο Αχιλλέα Οικονόμου που με βοήθησε πάνω σε αυτό.

Αχιλλέα καλώς ήρθες.

Πάνω από όλα να καλωσορίσω στην Πύλη τον ομότιμο καθηγητή της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Χριστοδούλου.

Είναι τιμή για μας η παρουσία του εδώ σαν κεντρικού ομιλητή.

Ο καθηγητής Γεώργιος Χριστοδούλου είναι αδελφός του πρώην Υπουργού Τίμου Χριστοδούλου και κατάγεται από το Καίσαρι Κορινθίας.

Ο καθηγητής Γεώργιος Χριστοδούλου διακόνησε και διακονεί την επιστήμη υπηρετώντας την Κοινωνία, υπηρετώντας τον Άνθρωπο, υπηρετώντας το Πρόσωπο. Χαρακτηρίστηκε άριστος επιστήμονας, πάνυ αγαπητός στους φοιτητές του, καινοτόμος στο επιστημονικό πεδίο της Ψυχιατρικής και τίμιος στις σχέσεις του.

Τον ευχαριστούμε πολύ.

Φίλες και φίλοι,

μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα και τις ευχές του για την επιτυχία της εκδήλωσης».

Στην συνέχεια προλόγισε ο Ψυχίατρος κ. Αχιλλέας Οικονόμου Πρόεδρος Τομέα Νέων ψυχιάτρων ΕΨΕ.

Αμέσως μετά ακολούθησε η ομιλία του ομότιμου Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, κ. Γεωργίου Χριστοδούλου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης κ. Νάκος Χρήστος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κρούπης Κων/νος, Γιαννοτάκης Αθανάσιος, Λαμπρινή Οικονόμου, Κατσίβελος Βύρων, ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης Ηλίας, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Βενιζέλος Μιχάλης, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Σπαθής και πλήθος κόσμου.