16 Απρ 2024 23:16

“Ολοκληρώθηκε το 5ο Παγκόσμιο Βιωματικό Συνέδριο – Αντάμωμα των Απανταχού Θεσσαλών στο Δήμο Πύλης”

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Βιωματικό Συνέδριο – Αντάμωμα των Απανταχού Θεσσαλών στην Πύλη το 3ήμερο 26-27-28 Ιουλίου»

tn_biomatiko antamwma iΟι όπου Γης Θεσσαλοί ενώθηκαν στην Πύλη μέσα από το παιχνίδι, την παράδοση και τον πολιτισμό. «Φέτος συναντιέται το έμψυχο δυναμικό της Θεσσαλίας μας και μέσα από το κοινό βίωμα γεφυρώνουμε τις χιλιομετρικές αποστάσεις που μας χωρίζουν», τόνισε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος κατά το χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου.

Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Σημαντικές παρουσίες στην έναρξη των επιστημόνων κ. Γεωργίου Ζιάκα – Αρχαιολόγου, κ. Σωτηρίου Ρουσιάκη – Φιλόλογου – Γλωσσολόγου, καθώς και του κ. Πέτρου Τσιάρα – Καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Στα πλαίσια των αμοιβαίων σχέσεων αλληλοεκτίμησης δόθηκαν τιμητικές πλακέτες από πλευράς του Δήμου στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Αλέξιο για τη μεγάλη του συνεισφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, στον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νάνη, στον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας κ. Πορνάρα και στην εκπρόσωπο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Ευαγγελία Πισκερά – Σύμβουλο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία τίμησε το Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο, τον αρχαιολόγο κ. Γ. Ζιάκα για το σύνολο του έργου του και τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ. Όλγα Σαραντοπούλου.