24 Απρ 2024 10:02

Οι μαθητές και μαθήτριες του 20ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων στο Λαογραφικό Ιστορικό-Νομισματικό Μουσείο του Δήμου Πύλη

Οι μαθητές και μαθήτριες του 20ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Στο Λαογραφικό Ιστορικό-Νομισματικό Μουσείο του Δήμου Πύλης στην

Τοπική Κοινότητα Αγίου Βησσαρίωνος

Επίσκεψη έκαναν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 20ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 09.00 στο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Πύλης που βρίσκεται στο πέτρινο κτίριο (πρώην Δημοτικό Σχολείο) στον Άγιο Βησσαρίωνα, όπου εκεί τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης και ο συλλέκτης του λαογραφικού υλικού κ. Νικόλαος Μαρδάνης.

Ο κ. Μαρδάνης ενημέρωσε διεξοδικά και εμπεριστατωμένα για αρκετή ώρα τους 60 περίπου μαθητές και εκπαιδευτικούς, για την ιστορία των εκτεθειμένων αντικειμένων , αλλά και όλα τα παλαιά παραδοσιακά επαγγέλματα με τα οποία ασχολούνταν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής.

Φυσικά όλοι έμειναν έκθαμβοι και εντυπωσιασμένοι από τον πλούτο του λαογραφικού υλικού της χρυσής μας Ελληνικής Παράδοσης, που με τόση αγάπη και μεράκι αλλά και πολύ κόπο, συγκεντρώνει εδώ και πολλά χρόνια ο κ. Μαρδάνης προσφέροντας τόσα πολλά στον τόπο του.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ