23 Απρ 2024 11:04

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα «Το Δούσικο» τίμησε την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

tn_syl gyn dΤην Κυριακή 8 Μαρτίου στον Άγιο Βησσαρίωνα ο Σύλλογος Γυναικών «Το Δούσικο» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έστησε γλέντι. Λυόμενη αίθουσα 200τ.μ. στήθηκε στην πλατεία του χωριού κι αυτό έχοντας την εμπειρία της περσινής χρονιάς κανένα μαγαζί του χωριού δεν μπορούσε ν' ανταποκριθεί στο πλήθος των γυναικών που τίμησαν την εκδήλωση.
 

Από νωρίς μάνες με κόρες, νύφες με πεθερές και εγγονές όλες μαζί άρχισαν να καταφτάνουν στο χώρο. Τα τραπέζια στρωμένα με παραδοσιακά φαγητά, χειροποίητα από τις κυρίες του συλλόγου. Η υποδοχή έκπληξη! Τριαντάφυλλο, κούπα για τον καφέ και γλύκισμα για την κάθε κυρία.

Η εκδήλωσε ξεκίνησε και το λόγο πήρε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Κατερίνα Σουλιώτη. Αφού καλωσόρισε τις κυρίες, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο για την άψογη συνεργασία, το Τ.Σ του Αγίου Βησσαρίωνα, τον κ. Ιωάννη Μπαμπανάρα για την οικονομική προσφορά στο σύλλογο, τον κ. Ιωάννη Μπουλογιώργο (1 και κάτι) για την προσφορά των γλυκισμάτων και την χαλβαδοποιία ΜΑΤΗ για την προσφορά του χαλβά. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στη μικρή φίλη του συλλόγου Βάσω Τζάνη, μαθήτρια Β' Λυκείου η οποία έκανε ιστορική αναφορά στην 8η Μάρτη. Τις γυναίκες περίμενε πλούσια λαχειοφόρος με πλήθος δώρων. Το γλέντι άναψε και κράτησε ως τις πρωινές ώρες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι κες Ιφιγένεια Παπασπύρου – Δημοτική Σύμβουλος, Σούλα Μερεντίτη – Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Γουγουλάκη – Νομαρχιακή Σύμβουλος, Σούλα Βλαχογιάννη και Μαριάνα Κουφογάζου.

Η επόμενη εκδήλωση του συλλόγου είναι η εκδρομή στις 22 Μάρτη στην Αριδαία, στα λουτρά Ποζάρ.