24 Φεβ 2024 14:17

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα πραγματοποίησε απογευματινό με θέμα: «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»

tn_ekdhlwsh gia karkino tou mastou 2011Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα  ξεκίνησε το χειμώνα με νέες δραστηριότητες. Έτσι το περασμένο Σάββατο ετοίμασε ένα ιατρικό ενημερωτικό απογευματινό με θέμα «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ».

Ένα θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Ομιλήτρια η εξαιρετική Ιατρός Β Γενικής Ιατρικής  του  Κέντρου Υγείας  Πύλης κ. Βεσσέλα Γιακίμοβα – Πολύζου.

Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Θεοδώρου  καλωσόρισε τις παρευρισκόμενες και είπε δυο λόγια για την καλεσμένη μας αλλά και για την κ. Μαρία – Χριστίνα  Μπακλαβά Δημοσιογράφο, Γ. Γραμματέα της Παγκόσμιας  Συνομοσπονδίας θεσσαλικών Συλλόγων, Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων  της Πανθεσσαλικής  Στέγης Αθήνας την οποία αποδέχτηκε την πρόσκληση μας και ήταν κοντά μας.

Ο λόγος δόθηκε στην ιατρό που μας ενημέρωσε  λέγοντας: «Ο Καρκίνος του Μαστού είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες όλων των ηλικιών  αλλά  όσο παράξενο και  ν' ακούγεται απασχολεί και τους άντρες. Όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας πρέπει να κάνουν  αυτοεξέταση ψηλαφώντας τη γύρω περιοχή του μαστού. Οι γυναίκες άνω των 30 πρέπει να κάνουν μαστογραφία μια φορά το χρόνο και πολύ περισσότερο να το ελέγχουν όταν υπάρχει ιστορικό κληρονομικότητας στην οικογένεια. Η συζήτηση όμως δεν έμεινε μόνο στο θέμα μας αλλά αναπτύξαμε κι άλλα θέματα ιατρικά για διάφορους καρκίνους και η ιατρός με την πολύ καλή διάθεση της, άκουσε όλες τις απορίες και ερωτήσεις  που της κάναμε, γυναίκες μεγάλες και μικρές γιατί στις εκδηλώσεις μας πάντα είναι κυρίες όλων των ηλικιών και απ' όλο το Δήμο Πύλης. Μετά το τέλος  της  σημαντικής αυτής   ενημέρωσης  και  απολαμβάνοντας  τον καφέ μας  με τα υπέροχα γλυκίσματα από το Δ.Σ., συγχρόνως σε διπλανή  αίθουσα υπήρχε μια μικρή έκθεση με   χειροποίητα κοσμήματα κατασκευασμένα  από την Ioannas Handmade  από τα οποία πουλήθηκαν και κάποια από τα έσοδα της τα πρόσφερε στο Σύλλογο μας.

Ευχαριστούμε  την Ιατρό  κ. Βεσσέλα  Γιακίμοβα, την κ. Μαρία Μπακλαβά  Γ. Γραμματέα των Θεσσαλικών Συλλόγων, την πρόεδρο του Πολιτιστικό Συλλόγου Πύλης κ. Παναγιώτα Πάνου, Εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου & Νηπιαγωγείου Πύλης , εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκαρυάς, την κ. Ιωάννα για τα κοσμήματα, αλλά και όλες τις κυρίες που ήταν κοντά μας. Τέλος ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Σαλέπη  www.trikalaola.gr  και το κανάλι TV  10 για το φωτογραφικό υλικό και τις βιντεολήψεις  που έκαναν.

Επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου μας είναι η ημερήσια εκδρομή που πραγματοποιείται στους Δελφούς και Αράχοβα την Κυριακή  6 Νοεμβρίου 2011 η οποία είναι μεικτή (άνδρες και γυναίκες) και μπορούν να έρθουν απ' όλο το Δήμο Πύλης. Δηλώσεις συμμετοχής  στο τηλ. 6977705072  κ. Τζάνη Μαρία.