23 Ιούλ 2024 01:43

“Ο Ο.Π.Ο.Π. διοργανώνει τριήμερο αναρριχητικό-ορειβατικό camping.”

tn_opop
Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης διοργανώνει τριήμερο αναρριχητικό-ορειβατικό camping στις 1, 2 & 3 Αυγούστου στην Πύλη Τρικάλων. Το πρόγραμμα τον εκδηλώσεων περιλαμβάνει :

 

 

Παρασκευή 01/08/2008 :

  • Άφιξη αναρριχητών – ορειβατών στο αναψυκτήριο «Νερόμυλος», όπου θα γίνει το camping.

  • Εγγραφή των συμμετεχόντων.

Σάββατο 02/08/2008 :

  • Δωρεάν πρωινό εντός του αναψυκτηρίου «Νερόμυλος», αναχώρηση ορειβατών για πεζοπορία στο όρος Ίταμος και ξενάγηση στο κάστρο του Αθήναιου. Παράλληλη αναχώρηση των αναρριχητών για το φαράγγι της Πύλης, όπου βρίσκεται το αναρριχητικό πεδίο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να μετέχει σε διαγωνισμό all day challenge. Η έναρξη θα είναι από τις 9.00 π.μ. και θα διαρκέσει έως τις 8.00 μ.μ.

  • Στις 9.00 μ.μ. βράβευση των τριών πρώτων αναρριχητών με πλούσια δώρα.

  • Στις 10.00 μ.μ. παρουσιάζει ο Γεώργιος Τσιάνος, ο 1ος Έλληνας αναβάτης του Έβερεστ από τη βόρεια διαδρομή του Θιβέτ. Ελληνική Αποστολή 2004. Προβολή προσωπικών πλάνων και φωτογραφιών.

«Ο Γεώργιος Τσιάνος είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου της Σκωτίας στον τομέα της Ανθρώπινης Φυσιολογίας σε Συνθήκες Υψομέτρου και Ψύχους, με ερευνητικό έργο στα βουνά των Άλπεων και των Ιμαλαΐων.
Προέρχεται από το χώρο της κολύμβησης και ενώ ξεκίνησε και διακρίθηκε ως κολυμβητής στις πισίνες με τους συλλόγους του Α.Κ.Ο. Τρικάλων και Ολυμπιακού καθώς επίσης και με την Εθνική ομάδα, έχει πλέον καθιερωθεί στο χώρο της μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Ορόσημο στην καριέρα του στη μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί ο Διάπλους της Μάγχης, απόστασης 38χλμ από την Αγγλία στη Γαλλία, στις 5-8-2000, σε 9 ώρες και 20 λεπτά, κάνοντας συγχρόνως και τον καλύτερο χρόνο παγκοσμίως για το έτος 2000.
Με πλήθος αναβάσεων σε βουνά και κορυφές ανά τον κόσμο, το έτος 2004 συμμετείχε στην Ελληνική ορειβατική αποστολή “Hellas Everest 2004”, ως επιστημονικός σύμβουλος και ορειβατικό μέλος και στις 18-5-2004 γίνεται ο πρώτος Έλληνας αναβάτης της υψηλότερης κορυφής του κόσμου, Έβερεστ 8848μ., από τη βόρεια διαδρομή του Θιβέτ.
Είναι ο ένας εκ των δυο ανθρώπων στην ιστορία που έχουν πραγματοποιήσει επιτυχώς τα εγχειρήματα του Διάπλου της Μάγχης και της ανάβασης στο Έβερεστ.''

Κυριακή 03/08/2008 :

  • Δωρεάν πρωινό και εξόρμηση στο αναρριχητικό πεδίο και σε ορειβατικές διαδρομές (πρόγραμμα ελεύθερο).

  • Αναχώρηση αναρριχητών – ορειβατών.