22 Φεβ 2024 03:37

Ο Δήμαρχος Κων/νος Μαράβας στην πληγείσα περιοχή της Λυγαριάς

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας στις προηγούμενες ημέρες συνοδευόμενος από ομάδα συνεργατών του και εν’ όψει του επερχόμενου χειμώνα, προέβει σε αυτοψία στα αναχώματα και στη κοίτη του Πορταικού ποταμού, όπου και διαπίστωσε σοβαρές ζημιές εκ’ των οποίων μερικές εξ’ αυτών είναι λίαν επικίνδυνες.

Συγκεκριμένα στην περιοχή ‘’Πατακός΄΄ στην Λυγαριά το ποτάμι εξετράπη της φυσικής του κοίτης , με αποτέλεσμα να παρασύρει τα πέντε(5) στρέμματα ψαχνό γης και μαζί τους παρέσυρε και τα τριάντα (30) περίπου πλατάνια και ιτιές.
Επίσης στην περιοχή ‘’Βρονταριά’’ στην Λυγαριά και στο ύψος ‘’Σπιτάκι’’ παρέσυρε τα ζαρζανέτια του αναχώματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το ανάχωμα και να κινδυνεύσουν χωράφια ζώα, αλλά και η νέα Περιφερειακή οδός Τρικάλων –Άρτας.
Ο Δήμαρχος Κων/νος Μαράβας επιλήφθηκε αμέσως του θέματος δίνοντας εντολές στην Αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Πύλης, να προβεί σε εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να ενημερωθεί η Αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της παραπάνω περιοχής και να σταματήσει το καταστροφικό αυτό φαινόμενο.
Ήδη προχθές Τρίτη 23 /10 έχει σταλεί έγγραφο από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Πύλης στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.