22 Ιούν 2024 18:52

Νέες αθλητικές υποδομές στο Δήμο Πύλης

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύλης και πρωτίστως ο Δήμαρχος Κώστας Μαράβας που διετέλεσε αθλητής,  υποστήριξαν θερμά σε όλη την πορεία της θητείας τους τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός αποτελεί έμπνευση και μέρος της διαδρομής προς μια υγιή ζωή και οι νέοι του Δήμου δικαιούνται ποιοτικές και ασφαλείς υποδομές άθλησης.

Η συνεχής προσπάθεια για ποιοτικές και ασφαλείς υποδομές άθλησης αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα έργα της  Δημοτικής Αρχής, η οποία σε συνεργασία με την Περιφέρεια κατάφερε όχι μόνο να αναβαθμίσει τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές (γήπεδο Πύλης, γήπεδο Αγίου Βησσαρίωνα, γήπεδο Λυγαριάς, γήπεδο Μεσοχώρας, γήπεδο 5Χ5 Φιλύρας, γήπεδο 5Χ5 Γόμφων, γήπεδο 5Χ5 Ελάτης, γήπεδο Φήκης) αλλά και να προχωρήσει και στην κατασκευή νέων, όπως το γήπεδο μπάσκετ της Λυγαριάς,  και το νέο μεγάλο γήπεδο Παλαιομοναστήρου.

Η κατασκευή του  γηπέδου χρηματοδοτήθηκε από το  ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ιδίους πόρους του Δήμου και ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο ποσό των 1.350.000,00 €.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου και στίβου υψηλών προδιαγραφών που θα διασφαλίσει συνθήκες ασφαλούς άθλησης για όλους και θα αναβαθμίσει την  ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού στην Πύλη.

 

Το γήπεδο Παλαιομοναστήρου εξοπλίζεται με :

  • Γήπεδο ποδοσφαίρου έτοιμου φυσικού χλοοτάπητα με όλες τις υποκείμενες απαραίτητες στρώσεις, διαστάσεων 105×68, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Γ.Γ.Α. σε όλα τα στάδια κατασκευής του.
  • Σύστημα άρδευσης και αποστράγγισης ομβρίων υδάτων,
  • Στίβο 400μ., 8 διαδρομών, με ταρτάν πάχους 13-15 χιλ., και με όλες τις υποκείμενες απαραίτητες στρώσεις.
  • Σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό.
  • Εξωτερική περίφραξη του αγωνιστικού χώρου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α.

Σήμερα το έργο βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής και σύντομα θα αποδοθεί στους Δημότες.

Ένα  επίσης νέο έργο που απευθύνεται σε όλους τους δημότες βρίσκεται σε εξέλιξη, το Πάρκο αθλητικών δραστηριοτήτων στην Τ.Κ. Φήκης, προϋπολογισμού 300.000,00 € (ΠΑΑ 2014-2020, Υποδράση 19.2.4.2).

Ένα πάρκο που προσφέρει ψυχαγωγία με ποιοτικές και ασφαλείς υποδομές άθλησης ετοιμάζει ο Δήμος Πύλης για τους Δημότες του. Με το έργο αυτό δημιουργείται ένας ακόμα νέος τοπικός πόλος αναψυχής και αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα προσφέρει προσφιλείς τρόπους άθλησης (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τζόκινγκ , βάδισμα), για ηλικίες μεγάλου εύρους.

Απευθύνονται σε άτομα διαφορετικών ηλικιών, δεξιοτήτων, με ή χωρίς αναπηρία, και με διαφορετικές προτιμήσεις και ανάγκες.

Το πάρκο έχει  έκταση περίπου 10 στρέμματα και βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Φήκης και Ελευθεροχωρίου .

Περιλαμβάνει:

  • Γηπέδου ποδοσφαίρου 8×8 διαστάσεων 60×30.
  • Γήπεδο μπάσκετ διαστάσεων 32×19μ. και με αγωνιστικό χώρο 28×15μ.
  • Διάδρομο πεζοπορίας μήκους 400μ. και πλάτους 3μ. κατασκευασμένο από κοκκώδες συμπυκνωμένο υλικό πάχους 0,30μ.
  • Ξύλινο περίπτερο με εσωτερικό WC, διαστάσεων 3×6μ. και εμβαδόν 18 τ.μ. και περιβάλλοντα πλακόστρωτο (με πλάκες Άρτας) χώρο, εμβαδού περίπου 40 τ.μ.

Η κατασκευή του πάρκου χρηματοδοτήθηκε από το ΠΑΑ 2014-2020, Υποδράση 19.2.4.2, με το ποσό των 300.000,00€.

Σήμερα το έργο βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής και σύντομα θα αποδοθεί στους Δημότες.