22 Φεβ 2024 23:24

«Μουσική πανδαισία στην Πύλη»

Μάγεψαν το κοινό η Κωνσταντίνα και ο Ηλίας Μακρής

 

Στο πλαίσιο των «Τσιτσανείων 2008» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008 το βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Πύλης, μεγάλη λαϊκή συναυλία από την Κωνσταντίνα και τον Ηλία Μακρή που οργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πύλης.

Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Την αυλαία της μουσικής αυτής εκδήλωσης άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Αντ/ρχης κ. Τσίγκας ο οποίος αναφέρθηκε στον θεσμό των «Τσιτσανείων» που είναι αφιερωμένα στον μεγάλο Έλληνα δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη.

Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος ο οποίος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα εξής:

«Κυρίες και κύριοι:

Ο Δήμος Πύλης συνεχίζει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη μορφή της πανδημοτικής συμμετοχής, μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού, με προφανή και μοναδικό στόχο, να γίνει η περιοχή μας «Πύλη του Μέλλοντος- Γέφυρα πολιτισμού και Παράδοσης.» Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν όλοι οι φορείς του Δήμου, όπως: Oι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πύλης, τα τρία Κ.Α.Π.Η του Δήμου, Ο Εμπορικός Σύλλογος οι Αθλητικοί Σύλλογοι, όλοι παρόντες σ΄ αυτή την Πολιτιστική πανστρατιά.

Μέσα σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις είναι και η σημερινή βραδιά, προς τιμή του μεγάλου Τρικαλινού μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη. στα πλαίσια των «Τσιτσανείων 2008.»

Επιτρέψτε μου εκ μέρους των δημοτών μας να μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες όλων μας, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, στον Πολιτιστικό Οργανισμό της που πραγματικά έχει αναβαθμίσει το θεσμό τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τα Τσιτσάνεια να καταστούν εφάμιλλα κορυφαίων πανελλαδικών εκδηλώσεων.

Ειλικρινά, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αγαπητό φίλο και συντοπίτη, νομάρχη Τρικάλων κύριο Ηλία Βλαχογιάννη. Αγαπητέ φίλε Νομάρχη, έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε χαρά και ικανοποίηση τόσο εγώ και το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και οι δημότες μας, διότι για μια ακόμα φορά συμβάλλεται στις προσπάθειες όλων μας στο να διατηρηθεί η αξεπέραστη λαϊκή μας παράδοση.

Τέλος να ευχαριστήσω και να καλωσορίσω τους μεγάλους ερμηνευτές, Κωνσταντίνα και Ηλία Μακρή, τους μουσικούς και τους συνεργάτες τους για την παρουσία τους σ΄ αυτή τη μουσική πανδαισία.»

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη ο οποίος ανέφερε:”για μια ακόμη φορά η Νομαρχία είναι παρούσα στην Πύλη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Να υπενθυμίσω ότι από τότε που το Υπουργείο Πολιτισμού σταμάτησε τις εκδηλώσεις στην τοξωτή γέφυρα τις συνεχίζει η Νομαρχία και θα τις συνεχίζει γιατί το αξίζει αυτή η περιοχή. Στις 30 Αυγούστου θα γίνει ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τραγουδιού στο Φρούριο με χορηγό επικοινωνίας το MEGA και τη Δημόσια Τηλεόραση με την παρουσία του Μανώλη Μητσιά. Στις 3 Σεπτεμβρίου η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο πάρκο Ματσόπουλο και στις 5 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Μαργαρίτης στην Καλαμπάκα.”

Επίσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο για την συνεργασία του Δήμου για την μουσική εκδήλωση, τους δυο καλλιτέχνες Κωνσταντίνα και Ηλία Μακρή καθώς και τους συνεργάτες τους για την παρουσία τους.

Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης, ο πρεσβύτερος πατέρας Φώτιος Κωτούλας, ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος, οι Αντ/ρχες κ. Αχ. Αλεξίου και κ. Τσίγκας, ο κ. Ντ. Μπάρδας, ο κ. Μιχαλάκης, ο εκπ/πος του Ταξιάρχου της Σ.Μ.Υ., οι Αντ/ρχοι κ. Στ. Μπαλατσούκας και ο κ. Κ. Πατέρας, ο πολιτευτής κ. Κ. Πατέρας, ο πρόεδρος του Δ.Σ, κ. Β. Μπαλάς, ο δ/ντής της Α/θμιας Εκ/σης κ. Απ. Τάσιος, η δ/ντρια της Β/θμιας Εκ/σης κ. Ευ. Γουγουλάκη, η νομαρχιακή σύμβουλος κα. Μαίρη Καρατζά, ο Αστ/κός Δ/ντής κ. Χρ. Μπούρας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχιακής και της Τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Πύλης και της ευρύτερης περιοχής.