02 Μαρ 2024 07:35

“Μήνυμα του Δημάρχου Πύλης για την ίδρυση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.”

ΠΥΛΗ 08/04/2008

Στην είσοδο προς τα ορεινά της Πίνδου και της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας, 18χλμ δυτικά από την πόλη των Τρικάλων δεσπόζει η ομώνυμη κωμόπολη της Πύλης. Τα δύο αντικριστά βουνά, Κόζιακας και Ίταμος που διαχωρίζονται από τον Πορταϊκό ποταμό, εδώ η φύση δημιούργησε μία φυσική μεγαλόπρεπη Πύλη. Την Πύλη – Τρικάλων! Σ΄ αυτόν τον ευλογημένο και όμορφο τόπο το Δήμο Πύλης, την Πύλη των γεφυριών, των Βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων, την ιδιαίτερη πατρίδα του Αγίου Βησσαρίωνα, ( Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης ) τόπος γεμάτος ιστορία, παράδοση και φυσική ομορφιά, με την σπάνια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, που σύμφωνα με την οδηγία 92/43/ΕΟΚ και το δίκτυο natura έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, εδώ διεκδικούμε την ίδρυση του Κ.Π.Ε. ( Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ).

Το Κ.Π.Ε. αποτελεί για μας μια εξαιρετικά βασική διεκδίκηση. Αποτελεί έναν από τους βασικούς, κυρίαρχους στόχους του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής. Γνωρίζουμε ότι το κέντρο θα αποτελεί αγαπημένο προορισμό των περιβαλλοντικών ομάδων των σχολείων και ένα ανοικτό παράθυρο στον κόσμο γύρω μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος μας διαθέτει χώρους εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, διοίκησης, φιλοξενίας, βοηθητικών χρήσεων, άριστα εξοπλισμένους και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι τόσο από άποψη οργάνωσης και ανάπτυξης δράσεων είμαστε έτοιμοι. Σε αρμονικότατη συνεργασία με τον εκπαιδευτικό και μαθητικό κόσμο, την τοπική κοινωνία, με τα επιστημονικά ιδρύματα και τους άλλους φορείς, πιστεύουμε απόλυτα, πως θα συμβάλλουμε κι εμείς από μέρους μας, στο να διαμορφώσουμε οικολογική ευαισθησία και περιβαλλοντική συνείδηση στο μέτρο του δυνατού στα νέα παιδιά.
Πιστεύουμε και είμαστε βέβαιοι, ότι με τις συνεργασίες αυτές, θα συμβάλλουμε κι εμείς στην υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος , της οικολογικής ισορροπίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
 
Ο Δήμαρχος Πύλης
 
Κων/νος Δ. Κουφογάζος