22 Φεβ 2024 04:33

“Μήνυμα του Δημάρχου Πύλης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.”

Πύλη 28 Οκτωβρίου 2009</p>

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα γιορτής και θύμησης  για όλους τους Έλληνες. Μια γιορτή ήθους και λεβεντιάς, γιατί περιέχει μηνύματα ομοψυχίας, ιερής συγκίνησης και ευγνωμοσύνης. Υπενθυμίζει σε όλους μας το ιστορικό χρέος για ελευθερία, δημοκρατία, για αγώνες αρχών και ιδανικών των Ελλήνων.

Είναι αναγκαίο να θυμηθούμε τις θυσίες των παλαιοτέρων γενεών για την εθνική ανεξαρτησία μέσα από το θαύμα των Αλβανικών βουνών. Να θυμηθούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες , που με την θυσία τους, απλοί άνθρωποι μεταμορφώθηκαν με μιας, σε ηρωικές μορφές και δημιούργησαν την εποποιία του 1940.

Αγαπητοί μου συνδημότες.

Βασικό στοιχείο της αυτογνωσίας ενός λαού είναι η γνώση του παρελθόντος και της ιστορίας του. Οι θυσίες των Ελλήνων, που με αυτοθυσία πολέμησαν για τα όσια και τα ιερά, αποτελεί δίδαγμα χρέους, πίστης και κληρονομιάς για όλους εμάς που σήμερα αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας.

Και ακριβώς σ' αυτή την κληρονομιά έχουμε ιστορικό καθήκον να ανταποκριθούμε όταν και όπου χρειαστεί.

Επί τη ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου καλούμαστε όλοι οι πολίτες να αναλογισθούμε σε βάθος και με υπευθυνότητα την αξία της ελεύθερης Πατρίδος. Από αυτήν την ηρωική πράξη ας αντλήσουμε όλοι μας δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον. Το έπος του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης μας δείχνουν τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος.

 

                                                                              Χρόνια Πολλά!