21 Απρ 2024 11:46

“Μια αλλιώτικη εκδήλωση στο δ.δ Παλαιοκαρυάς του Δήμου Πύλης”

tn_father & daughterΟ Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πύλης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκαρυάς συνδιοργάνωσαν ένα επιστημονικό βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην Άνω Παλαιοκαρυά το Σάββατο 8 Αυγούστου το βράδυ. Μια διαφορετική εκδήλωση στην οποία η Παλαιοκαρίτισσα κ. Αριάδνη Θάνου – Δημοσιογράφος, κόρη του καθηγητή Ιατρικής κ. Σόλωνα Θάνου παρουσίασε ένα κομμάτι από την πτυχιακή της εργασία με θέμα: «Το ορεινό χωριό Παλαιοκαρυά: ένας φυσικός τρόπος ζωής», μεταφρασμένη σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά – Αγγλικά και Γερμανικά) και αξιολογήθηκε με άριστα.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ…

Από νωρίς αρκετός κόσμος κατέφθασε στην εκκλησία για να χαρούν και να συγχαρούν την Αριάδνη τους για την εργασία της αλλά και ν' ανταμώσουν με τους υπόλοιπους συγχωριανούς τους, πρεσβευτές του τόπου τους ανά την Ελλάδα και όχι μόνο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Κουφογάζου, του Προέδρου του  Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκαρυάς κ. Αθ. Μπατσικώστα και του Προέδρου του Δ.Σ. Πύλης κ. Σωτήρη Κωστάκη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή του 8λεπτου DVD όπου προβλήθηκαν μαγευτικές εικόνες της Παλαιοκαρυάς, εικόνες από την καθημερινότητα, τα αξιοθέατα και το φυσικό τοπίο.  Ο ποιητής κ. Κώστας Καλαπανίδας καταγόμενος από την Παλαιοκαρυά – Ροδιά, με την απαγγελία δυο ποιημάτων του έδωσε μια άλλη νότα στην βραδιά. Ποιήματά του υπάρχουν και στα σχολικά βιβλία της γλώσσας του Δημοτικού Σχολείου.

Ο κ. Θεμιστοκλής Καλαπανίδας – Αξιωματικός ε.α. από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού εκτός από τον χαιρετισμό του κατέθεσε και την πρότασή του για την δημιουργία ενός ορειβατικού καταφυγίου στην περιοχή, στα πλαίσια του εναλλακτικού τουρισμού.

Στο δεύτερο κομμάτι της εκδήλωσης τιμήθηκαν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πύλης οι πρώην Πρόεδροι εν ζωή της Παλαιοκαρυάς. Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τις προτάσεις αξιοποίησης και ανάδειξης του τόπου.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα, πίτες και ξυνόγαλα(προσφορά του εργοστασίου γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ) σ' ένα μπουφέ που ετοίμασε με μεράκι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκαρυάς.