Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Πόρτα Παναγιά. Παραμονή της εορτής της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας

Πλήθος κόσμου κατέφθασε από κάθε γωνιά του Νομού  Τρικάλων  στην Πύλη  για να τιμήσει  και να προσκυνήσει την Παναγία, επί  τη  ευκαιρία της  εορτής της  ‘’Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου στον Ιερό Ναό της Πόρτας Παναγιάς τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος  του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσοστόμου, παρουσία αρκετών πιστών και του Δημάρχου Πύλης  κ. Κων/νου Μαράβα, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη, του βουλευτή κ. Κων/νου Σκρέκα, του Πρώην βουλευτή κ. Ηλία Βλαχογιάννη , Αντιδημάρχων  και Πρόεδρων Τ.Κ. του Δήμου Πύλης.

Ακολούθησε Αρτοκλασία στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας ,περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας και Εψάλλησαν  τα Εγκώμια , στον χορό των Ιεροψαλτών παρευρέθηκε και έψαλλε ο Λαογράφος και Θεολόγος υπεύθυνος της Εθνικής Παράδοσης της Μουσικής  στην ΕΡΤ   κ. Παναγιώτης Μυλωνάς.