14 Απρ 2024 10:50

Μεγαλειώδης πομπή στην Λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος και Αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της «Πορταίτισσας» στην Πύλη

Μεγαλειώδης πομπή στην Λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος  και Αντίγραφο της Εικόνας  της Παναγίας της «Πορταίτισσας» στην Πύλη, όπου έγινε η υποδοχή  από εκατοντάδες πιστών.

Ήταν το γεγονός της χρονιάς για τα δεδομένα της Πύλης την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου εορτή του Αγίου Βησσαρίωνος, όπου μαζί με την Υποδοχή της Άγιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος, έγινε συγχρόνως και υποδοχή για πρώτη φορά Αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της «ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑΣ» από το Άγιο Όρος.

Με θρησκευτική κατάνυξη  ευλάβεια και ξεχωριστή λαμπρότητα ο κόσμος της Πύλης και όχι μόνο, υποδέχτηκαν το απόγευμα της Παρασκευής την Τίμια Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος που μετέφεραν οι Μοναχοί από την Ιερά Μονή του Αγίου Βησσαρίωνος «ΔΟΥΣΙΚΟΥ» και την παρέλαβε αρχικά ο  Πρωτοπρεσβύτερος πλέον Πατέρας Δημήτριος Κατσαρός παραδίδοντας την στην συνέχεια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσόστομου.

Και στην συνέχεια πάνω σε στρατιωτικό τζιπ μεταφέρονταν η Εικόνα της Παναγίας ενώ αριστερά και δεξιά ήταν παρατεταγμένοι οπλίτες της ΣΜΥ ακολουθώντας την πομπή.

Αμέσως μετά ακολούθησε μεγαλειώδης πομπή στην Εθνική Οδό Τρικάλων Άρτας πλαισιωμένη από πλήθος λαού, κληρικών επισήμων τόσο των Αρχών του τόπου αλλά και του Νομού Τρικάλων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα, με άγημα της ΣΜΥ  Τρικάλων  να πορεύεται  έμπροσθεν της πομπής και πιο μπροστά να παιανίζει  η Μπάντα της 1ης Στρατιάς  της Λάρισας.

Στον αύλιο χώρο μόλις έφτασε η πομπή στον Ιερό Ναό του Αγίου  Βησσαρίωνος Πύλης έγινε Θείο Κήρυγμα και Αρτοκλασία και προσκύνημα από τους πιστούς και παράλληλα έγινε η Χειροθέτηση σε πρωτοπρεσβύτερο  του Πατέρα Δημητρίου Κατσαρού από τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ομώνυμο  Ναό  Χοροστατούντος  του  Επισκόπου Στρατονικείας  κ. κ. Στεφάνου  συγχοροστατούντος  του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσοστόμου.