24 Φεβ 2024 09:02

“Με θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκε ο Άγιος Βησσαρίωνας παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου.”

tn_giorti ag. vis.Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο εορτασμός του πολιούχου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Αγίου Βησσαρίωνος.

 

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ… 

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής τελέστηκε ο μεγάλος εσπερινός της εορτής μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος παρουσία εκπροσώπων των θρησκευτικών και τοπικών αρχών, της μοναστικής κοινότητας και πλήθους κόσμου.

Το πρωί της Δευτέρας (15-09) τελέστηκε η θεία λειτουργία στο Ναό του Μοναστηριού που φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα. Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα προς τιμή του Αρχιεπισκόπου. Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος δώρισε έναν ασημένιο δίσκο με το έμβλημα του Δήμου Πύλης το οποίο είναι το τοξωτό γεφύρι που κατασκεύασε ο Άγιος Βησσαρίωνας. Ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε δώρο και από τον Νομάρχη Τρικάλων, μια τιμητική πλακέτα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμος Πύλης υποδέχθηκε με μεγάλη λαμπρότητα την Τίμια Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα από την Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνα Δουσίκου. Στις 7:00 μ.μ. αναχώρησε η πομπή από τον κεντρικό δρόμο με προορισμό τον ομώνυμο Ιερό Ναό συνοδευόμενη από την Φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων, όπου εκεί τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Αλεξίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τα Τρίκαλα από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τον εορτασμό του Αγίου Βησσαρίωνος παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους :

ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας, οι Βουλευτές κ. Σούλα Μερεντίτη, ο κ. Χρήστος Χάιδος, ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Περιφερειάρχης κ. Φώτης Γκούπας, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο Δήμαρχος Γόμφων κ. Νικόλαος Παλλαντζάς, ο Δήμαρχος Πινδαίων κ. Αποστόλης Παντέρας, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Αθανάσιος Ζιώγκος, ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου κ. Δημήτριος Βουρλίτσης, ο Πολιτευτής κ. Κων/νος Πατέρας, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.α.