19 Μάι 2024 23:57

Με επιτυχία η 3η Γιορτή Κάστανου «στο πάρκο του Ασκληπιού» στην Πιαλεία

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η 3η Γιορτή Κάστανου στο Πάρκο του Ασκληπιού στην Πιαλεία το Σάββατο 22 Οκτωμβρίου στις 18,00, με την συμμετοχή αρκετού κόσμου που προσήλθε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Συλλόγων Πεζοπορίας -Ορειβασίας και Γυναικών Πιαλείας.

Αρωγοί αυτής προσπάθειας ήταν η Τοπική Κοινότητα Πιαλείας και ο Δήμος Πύλης.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πεζοπορίας -Ορειβασίας κ. Κων/νο Κανδύλη ,για την όμορφη εκδήλωση της γιορτής του κάστανου ένα παμπάλαιο έθιμο.

Του χρόνου όλοι μαζί να γιορτάσουμε την 4η γιορτή του κάστανου.

Στην συνέχεια χαιρετισμό έκανε και ο Υπουργός Ενέργειας κ. Κων/νος Σκρέκας η σημερινή γιορτή του κάστανου είναι η αναβίωση ενός προτέρου βίου έρχεται να θυμίσει σε όλους ότι ο καρπό του κάστανου έθρεψε ολάκερες γενιές.

Επιβάλλεται η νέα γενιά να συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια η συγκεκριμένη γιορτή αποτέλεσε μια ωραία ευκαιρία οι άνθρωποι να σμίξουν μετά την πανδημία, να έρθουν πιο κοντά.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ένα γκρουπ από τον Σύλλογο Κρητικών Αθηνών όπου χόρεψαν Κρητικούς χορούς.

Επίσης εμφανίστηκε και το παιδικό τμήμα του χορευτικού «Αγίου Γεωργίου Πιαλείας» που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Παν. Μάνου.

Παρευρέθηκαν τιμώντας με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, οι Βουλευτές Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Κατερίνα Παπακώστα, κ. Αθανάσιος Λιούτας, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Κων/νος Πατσιούρας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας κ. Φανή Υφαντή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πεζοπορίας -Ορειβασίας κ. Κων/νος Κανδύλης, ο Εντεταλμένος Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νου Αγοραστού κ. Ντίνος Μπάρδας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύλης και αρκετοί δημοτικοί Σύμβουλοι.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ