22 Μάι 2024 10:25

“Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιατρική ημερίδα στην Πύλη”

tn_iatrikh hmerida 2011 (2)Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιατρική ημερίδα,  που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με το Κ.Υ. Πύλης,  τόσο στις 9 Δεκεμβρίου που αφορούσε το κοινό, όσο και στις 10 Δεκεμβρίου που απευθυνόταν στην ιατρική κοινότητα.

Η ημερίδα αφορούσε το σακχαρώδη διαβήτη και προσκεκλημένοι ήταν διακεκριμένοι ιατροί από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών καθώς και γιατροί από το Κ.Υ. Πύλης, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια είναι οι οικογενειακοί ιατροί των περισσοτέρων  κατοίκων του νέου Δήμου Πύλης.
 
Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Στην έναρξη της ημερίδας χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος, ο εντεταλμένος σύμβουλος υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Τσίγκας, ο αν. τομεάρχης προστασίας του πολίτη της Ν.Δ. κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Συντονιστής Διευθυντής του Κ.Υ. Πύλης κ. Μιχάλης Βενιζέλος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Λάζαρος Σταυραντώνης. Επιστολή για καλή επιτυχία της ημερίδας έστειλε ο Διοικητής του Γ.Ν. Τρικάλων κ. Μιχάλης Λοπατατζίδης.

Στην ημερίδα μίλησαν, ο συμπατριώτης μας  Νικόλαος Τεντολούρης,  Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Α΄ Προπαιδευτική  Παθολογική Κλινική και Ειδική Νοσολογία & Διαβητολογικό Κέντρο, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Ν.Α. Λαϊκό και ο Κων/νος Κυριακόπουλος, Παθολόγος- Διαβητολόγος,  Επιστημονικός συνεργάτης Διαβητολογικού Κέντρου, Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική και Ειδική Νοσολογία, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Ν.Α. Λαϊκό.

Από το Κ.Υ. Πύλης ομιλητές ήταν ο Ιωάννης Κουτσονάσιος,  Γενικός Ιατρός, Επιμελητής Κ.Υ.Πύλης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου  Αθηνών και  Αντιδήμαρχος Πύλης, η Βέσελα Γιακίμοβα, Γενική Ιατρός, Επιμελήτρια Κ.Υ. Πύλης και η Παρασκευή Σούκουλη,   Γενική Ιατρός, Επιμελήτρια Κ.Υ. Πύλης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου  Αθηνών.

Το κοινό μετά τις διαλέξεις των ομιλητών έδειξε  μεγάλο ενδιαφέρον αφού  πραγματοποίησαν πολλές ερωτήσεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τις επιπλοκές και έλαβαν απαντήσεις τόσο από τον  κ. Καθηγητή, όσο και από τους υπόλοιπους ομιλητές.

Στις 10 Δεκεμβρίου, στην ημερίδα για τους ιατρούς αναλύθηκαν πολλά θέματα που αφορά τη συγκεκριμένη ασθένεια  και συζητήθηκαν πολλά πραγματικά περιστατικά ασθενών. Οι γιατροί  με προσοχή παρακολουθούσαν τους ομιλητές και στο τέλος έγινε συζήτηση, που είναι σίγουρο ότι  βοήθησε όλους  τους συμμετέχοντες. Η ημερίδα έκλεισε με την θετική αξιολόγηση και οι γιατροί έλαβαν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ο Δήμος Πύλης θα συνεχίσει τις δραστηριότητες στον τομέα της υγείας οι οποίες βοηθούν στην ενημέρωση και στην προαγωγή υγείας των πολιτών. Επίσης οι πανελλήνιες διοργανώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο μας,  τονώνουν την τοπική αγορά και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού του Καλλικράτειου Δήμου Πύλης.